De DOMOTEX in Hannover is dan wel voorbij voor dit jaar, in de rest van de wereld gaat het verder met shows in Atlanta, Shanghai, Gaziantep en Mexico City. Als eerste is er van 28 februari tot en met 2 maart DOMOTEX USA in Atlanta. Voor het eerst staat Amerika op de agenda voor een eigen DOMOTEX en de verwachtingen zijn hooggespannen. Meer dan 200 deelnemers (grotendeels uit het thuisland) op meer dan 8.500 vierkante meter in het Georgia World Congress Center. Volgens de organisatie is dit de grootste, volledig op vloeren gerichte vakbeurs in de States.

Atlanta is een logische keuze: niet alleen als knooppunt van Noord en Zuid maar ook omdat Dalton, het Genemuiden van Amerika wat betreft tapijtproductie, vlakbij deze metropool ligt. Bezoekers van de beurs kunnen zich zelfs van tevoren aanmelden voor een tour door Dalton met bezoeken aan Shaw Industries Group, The Dixie Group, Engineered Floors’ SAM fabriek en Beauflor USA.

Hierna volgt DOMOTEX asia/CHINAFLOOR in Shanghai (26 tot en met 28 maart), dat al meer dan 20 jaar de leidende vloerenvakbeurs in het Rijk van het Midden is. DOMOTEX Turky is in Gaziantep, dus in het tapijtcentrum van Turkije (27-30 april). Daarna is het door naar Mexico City voor de eerste editie van DOMOTEX Mexico (15-19 oktober). Dit gebeurt onder de paraplu van CIHAC, de grootste bouwbeurs van Latijns Amerika. De Mexicaanse markt voor vloeren is goed voor 385 miljoen vierkante meter (met name in tapijt en keramische tegels, maar met steeds meer vraag naar LVT). En dan is het al weer bijna tijd voor Hannover in 2020. Een echte DOMOTEX fan kan dus het hele jaar door aan zijn trekken komen!