Vandaag is DOMOTEX 2023 van start gegaan in Hannover. De grootste vloerenvakbeurs van Europa duurt tot en met 15 januari. Een van de highlights deze editie is The Green Collection in hal 23 van het beursterrein waar exposanten met duurzame oplossingen verzameld zijn.

Het aanbod van The Green Collection loopt uiteen van recyclebare lijm voor kunstgras van Greenboar tot de kurkvloeren van Amorim/Wicanders en de Fibrano vloer van Lico uit Zwitserland waarin geen plasticiden zitten. Deze vloer bestaat volledig uit natuurlijke materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden, zoals dierlijke vetten, houtvezels, kurkvezels en natuurlijk gom. Leo Carpets maakt kleden die voor 70 procent uit katoenvezels bestaan en voor 30 procent uit gerecyclede polyester garens. De kleden zijn te wassen en op te vouwen.

Er zijn meerdere voorbeelden van tapijt en kleden te zien uit gerecyclede PET garens maar ook designvloeren met een kwarts dragerplaat en andere elementen zonder gebruik van lijm die het recyclen bemoeilijkt. De SELITeco 5 mm ondervloer bestaat uit gerecycled granulaat en hergebruikt schuim. Zowel de verpakking als de ondervloer (voor laminaat en parket) zelf zijn volledig recyclebaar. Hywood (op de afbeelding) van ter Hürne is een voorbeeld van een vloer die we al langer kennen: een toplaag uit houtstof in plaats van massief hout of kunststof. Goedkoper dan parket en toch van hout. Watervast en krasvast volgens de fabrikant.

Zo zijn er meerdere ‘groene’ producten te zien in Hannover. Ga langs in hal 23 van het beurscomplex