Na de beurs twee jaar achter elkaar te hebben moeten afzeggen vanwege de pandemie heeft de vorige week afgesloten DOMOTEX 2023 opnieuw bewezen dat het de meest vooraanstaande beurs is op het gebied van vloeren, aldus de organisatie in Hannover. Er waren meer dan 730 deelnemers in acht hallen, het aantal bezoekers wordt niet genoemd maar bijna 70 procent kwam van buiten Duitsland.

Na 4 dagen sloot de beurs zondag de deuren. Duurzaamheid, het internationale karakter en de kwaliteit van de bezoekers waren volgens de organisatie de kenmerken van deze editie. Deutsche Messe, deelnemers en bezoekers zijn het erover eens: dit jaar was een groot succes. Ik was zelf niet aanwezig in Hannover dus ik kan deze bewering niet onderschrijven noch ontkennen.

“We zijn overweldigd door de positieve respons en de energieke atmosfeer van deze editie. De sfeer in de hallen is echt super: iedereen is blij dat we weer bijelkaar kunnen komen om elkaar weer te ontmoeten, van gedachten te wisselen en deals te sluiten”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX. “Wat me ook deugd doet is de kwaliteit van de bezoekers: zij die beslissingen kunnen nemen vormen 80 procent van de bezoekers. Zij die naar de beurs komen doen dit met zeer specifieke bedoelingen.” Volgens een onderzoek onder de bezoekers van KFM plaatste ongeveer de helft van de bezoekers orders tijdens de beurs en gaf twee derde aan de volgende editie in janiari 2024 opnieuw te bezoeken.

“We hebben een schot in de roos getroffen met het centrale thema van dit jaar en de speciale opstelling die daarbij hoorde. Mijn team en ik zijn dan ook van plan om THE GREEN COLLECTION verder uit te breiden voor DOMOTEX 2024”, kondigde Sonia Wedell-Castellano aan. “We gaan de samenwerking met experts in de branche verder uitbreiden, zoals met TFI, we gaan een presentatieruimte aanbieden voor groothandels, de focus terugbrengen op de projectmarkt en architecten en nog veel meer. Kortom, ons concept zal ervoor zorgen dat DOMOTEX 2024 het centrale punt blijft voor tapijten en andere vloerbedekkingen dat niet vermeden kan worden.”

Veel deelnemers hebben al hun deelname voor 2024 bevestigd, zoals ter Hürne, Windmöller, Neuhofer, Merinos en Oriental Weavers. DOMOTEX 2024 is van 11 tot en met 14 januari in het beurscomplex van het mooie en gezellige Hannover.