Met het samenvoegen van de twee ondernemingen IVC Group en Unilin Flooring ontstaat voor de Nederlandse markt een krachtige speler in de vloerenbranche: Unilin Flooring Nederland.  Deze nieuwe organisatie heeft niet alleen intern een efficiëntieslag gemaakt maar ook zal de markt direct kunnen profiteren van deze ontwikkeling.

Beide organisaties zullen per direct vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam van Unilin Flooring Nederland opereren. In totaal zijn er 210 medewerkers werkzaam voor de vier business units: Premium Brands, Unilin Flooring Projecten, Partner Brands en Koninklijke Peitsman. Belangrijke wijziging is dat de premium merken Quick-step en Moduleo nu binnen één groep vallen. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat deze merken elkaar zullen gaan versterken in de categorie van laminaat en pvc stroken. Elk merk behoudt echter zijn unieke identiteit en logistieke aanpak. De beide merken zullen elkaar aanvullen waar mogelijk met verschillende collecties en prijspunten.

Ter ondersteuning van de nieuwe organisatie en ter verbetering van de algemene service zal Unilin Flooring Nederland in maart een groot centraal magazijn op een strategische locatie in Ede openen. Hierdoor vindt de logistieke afhandeling centraal in Nederland plaats. Alle merken binnen Unilin Flooring Nederland worden van hieruit logistiek vertegenwoordigd. In de nabije toekomst zullen ook de Moduleo vloeren die momenteel nog vanuit België worden geleverd via het nieuwe distributiecentrum worden afgehandeld.

Premium Brands
Onder deze divisie vallen de premium merken Quick-Step en Moduleo. Dit zijn duurzame en kwaliteitsvolle PVC- en laminaatvloeren. Naast de eigen groothandel Koninklijke Peitsman zijn er ook twee andere groothandelaren (PPC en Headlam) die Quick-Step blijven verdelen. De aanpak voor Moduleo blijft ongewijzigd, zij hanteert een directe retailer aanpak. De Moduleo klanten worden vooralsnog rechtstreeks vanuit België beleverd. In de nabije toekomst zullen ook de Moduleo vloeren vanuit het nieuwe logistieke centrum te Ede worden geleverd.

Unilin Flooring Projecten
Unilin Flooring Projecten ontwikkelt en levert vinylvloeren, LVT, laminaat en tapijttegels. In Nederland heeft de divisie 12 werknemers. Zij promoten, adviseren en verkopen aan architecten, eindgebruikers en projectinrichters. Dit team bestaat uit zeer ervaren mensen die op locatie de juiste vloerenoplossingen adviseren.. Van kantoor, school, verzorgingshuis, winkel, vakantiewoning tot aan studentenkamer. Van 200m2 tot 50.000m2, alles vanuit eigen fabrieken.

Partner Brands
Onder de Partner Brands worden, in samenwerking met (vloeren)groothandels, retail ketens, grote zelfstandige vloerenwinkels en andere klanten, kwalitatief sterke private labels en value brands opgezet. Dit gebeurt in de categorieën laminaat, PVC en cushion vinyl. Hierdoor is een grote variëteit aan vloeren terug te vinden op vele verkooppunten in Nederland.

Koninklijke Peitsman
Sinds 2019 is de Koninklijke Peitsman onderdeel van Unilin Flooring. Deze groothandel voor de parketteur en woning- en projectinrichter heeft in Nederland  11 filialen met een groot assortiment tot wel 15.000 producten. Van egalines, raamdecoratie, vloeren, ondervloeren, gereedschappen, plinten, profielen tot aan werkkleding en accessoires. Unilin Flooring Nederland neemt het volledige transport, inclusief 35 vrachtwagen, voor hun rekening en transporteert alle merken, alsook voor Peitsman. Groothandel Koninklijke Peitsman blijft wel zijn eigen, onafhankelijke identiteit binnen de groep behouden maar kan nu rekenen op het nieuwe distributiecentrum van de groep. Het huidige team van Peitsman blijft ongewijzigd. Klanten kunnen blijven rekenen op de bekende, vertrouwde gezichten van het team van Koninklijke Peitsman.

Op de foto van links naar rechts:  Arnoud van Ravensberg Business Director Premium Brands – Partner Brands & Unilin Flooring Projects,
Richard Lensen Business Director Koninklijke Peitsman en Danny Englebert General manager Unilin Flooring Nederland