Meester olie- en verfmaker Theo Bieman van RIGO Verffabriek gaat met pensioen. Na 51 jaar te hebben gewerkt bij RIGO Verffabriek is het nu toch echt tijd voor deze vakman om lekker te genieten van zijn vrije tijd.

Theo begon zijn carrière in 1969 bij Verffabriek Evert Koning in Zaandam als ‘jongste bediende’. Na werkzaamheden in de machinale tapperij en het laboratorium werd hij op zijn 17e al verfmixer. Theo kan als het ware verf lézen. Aan de kolk die draait, aan de lobbigheid, aan de glans. Hij werd een ware meester in het maken van verschillende olie- en verfproducten. De laatste jaren heeft hij zijn kennis en kunde overgebracht aan nieuwkomers, onder andere zijn eigen zoon.

 

Vorig jaar juni vierde RIGO Verffabriek de 50 dienstjaren van Theo groots. Hij werd samen met zijn vrouw opgehaald in een oldtimer, haalde herinneringen op met de 2e en 3e generatie directie van RIGO Verffabriek. Zelfs de burgemeester van Velsen, Frank Dales, hield een mooie toespraak. “Tot slot hebben we heerlijk gegeten in de fabriek. Het was echt een geweldige dag”, geeft Theo aan.

“Wij bedanken Theo voor zijn vakmanschap, collegialiteit en enorme loyaliteit. We hebben al die jaren met heel veel plezier met hem samengewerkt”, aldus directeuren Toon en Machiel van Westerhoven.