Er was eerder sprake van een datum later dit jaar maar op aandringen van exposanten is besloten om de eerstvolgende editie van DOMOTEX te organiseren in januari 2023 (12 tot en met 15).

De volgende editie is dus traditiegetrouw aan het begin van het jaar. In combinatie met digitale presentatiemogelijkheden, dus een hybride evenement. “Met de volgende DOMOTEX geven we zekerheid voor alle partijen in de tapijt- en vloerenbranches. Dan is er eindelijk weer de gelegenheid om elkaar fysiek te ontmoeten en te netwerken”, aldus Soniaie Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe AG, Hannover. “Nadat we noodgedwongen vanwege de pandemie de beurs twee keer hebben moeten schrappen hadden we het liefst dit jaar nog een beursmoment gehad, maar na intensieve gesprekken met belanghebbenden uit de branche is gebleken dat er geen draagvlak is voor een nazomer editie in september van dit jaar. De markt wil duidelijk vasthouden aan het tijdstip van het begin van het nieuwe jaar.”

Zij vervolgt: “Bijzonder verheugend is het dat veel bedrijven er naar uitkijken om dan weer deel te nemen aan de beurs. Exposanten en bezoekers kunnen zich verheugen op een editie met vernieuwende producten, inspiratie en digitale presentaties. In januari 2023 zal Hannover weer het middelpunt zijn van de globale tapijt- en vloerbedekkingbranches. Wij kijken er naar uit om door te starten en iedereen weer te kunnen begroeten!”

DOMOTEX Turkey, de editie voor Turkije en de regio van het Midden Oosten is er dit jaar wel, in Gaziantep van 14 tot en met 17 mei. DOMOTEX asia/CHINAFLOOR gaat dit jaar ook door en vindt van 25 tot en met 27 mei plaats in Shanghai (NECC beursterrein).