DOMOTEX 2023 belooft creatieve installaties, presentaties van duurzame producten en boeiende bijeenkomsten, zo verzekert de organisatie van de beurs in Hannover van 12 tot en met 15 januari.

“We zijn blij om een vernieuwende DOMOTEX te kunnen organiseren na zo’n lange tijd. Bezoekers kunnen in januari vooruit kijken naar heel veel informatie en inspiratie”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director van DOMOTEX. Duurzaamheid en circulariteit worden aangegrepen door de beurs voor de diverse DOMOTEX ON STAGE conferenties in hal 23 als onderdeel van de expo THE GREEN COLLECTION. Thema’s tijdens deze bijeenkomsten zijn “Connecting Markets”, “Conscious Living” en  “Colourful Nature”. Met onder andere:
 Luxury carpets must be sustainable – Michael Christie van de blog “The Ruggist”.
 Customer experience as a success factor in B2B trade – Kai Hudetz, IFH Köln
 Sustainability in Interior Design – Elina Grigoriou, interior designer en sustainability expert
 Supply Chain Law – Bernd Lange, lid van het Europees Parlement

Mood Spaces – Inspiring room installations
De nieuwe DOMOTEX Mood Spaces zijn een inspiratiebron voor retailers en interior designers. Ontworpen door vijf internationale interieur architecten laten deze installaties de nieuwste ontwikkelingen zien van interieurinrichting en de samenhang tussen vloeren en de rest van het interieur. Als in een concept store laat het zien hoe losse producten samen een coherent geheel kunnen vormen. De Mood Spaces  zijn ontworpen door Holly Becker, Mark Braun, Peter Fehrentz en Sebastian Herkner plus het design duo Studio Besau-Marguerre (Eva Marguerre en Marcel Besau). Te zien in Hal 2.

Genomineerden en winnaars – award ceremonies tijdens DOMOTEX 2023: de Carpet Design Awards (CDA) in samenwerking met COVER en HALI (karpetvakbladen) in 8 categorieën waarbij de winnaars te zien zijn in hal 2 tot en met de laatste dag van de beurs. De uiteiking is op 13 januari. Ook de winnaars van Parkett Star, Carpet Star en the Green Collection komen voor het voetlicht en wel de avond daarvoor, op de 12e in de middag tijdens DOMOTEX ON STAGE.

BODEN SCHÄTZE
De opleiding textiel design bij de Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart laat tijdens de beurs hun designproject “BODEN SCHÄTZE” zien, waarbij de grap in het Duits is dat Boden zowel bodem als vloer betekent. Duurzaamheid speelt een grote rol bij dit project, maar esthetiek, hedendaags design, milieubewustzijn, praktische toepassing en de grenzen van textiele vloerbedekking komen ook aan bod bij dit project. De verschillende stadia van ontwikkeling van een karpet worden getoond en TISCA maakt van de ontwerpen een echt karpet.

De vloerenindustrie is enthousiast over de beurs, zo laat de organisatie weten. Meer dan 700 deelnemers uit bijna 50 landen hebben zich aangemeld voor de komende editie van DOMOTEX.

www.domotex.de