Afgelopen weekend kwamen de dames van ‘Vrouwen in het Parket’ samen in Zwolle. Naast hun regelmatige bijeenkomsten organiseren ze eens per jaar een 24-uurs uitje met overnachting. ‘Vrouwen in Parket’ is een platform voor vrouwen in de parketbranche, bedoeld om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en hun professionele netwerk te vergroten, dit alles in een gezellige en laagdrempelige setting.

Het weekend werd zondag ingeluid met een stadswandeling, gevolgd door een creatieve en vrolijke workshop cocktails maken en het samen genieten van Spaanse tapas. Deze activiteiten zorgden voor een ontspannen en gezellige sfeer, waarmee de unieke combinatie van plezier en professionaliteit van de groep benadrukt werd.

Zoals altijd mag ook een bezoekje aan de showroom van één van de vrouwen uit de groep niet ontbreken. Op maandag brachten de dames een bezoek aan de showroom van Plankenland Vloeren & Zo, een gerenommeerd familiebedrijf geleid door onder andere Vera en haar dochters Marloes en Manon Balk. Dit mooie familiebedrijf gaf een kijkje in de keuken van hun showroomdesign en de keuzes die daarbij komen kijken. De dames volgden ook een workshop over kleurencombinatie en het geven van kleuradvies aan consumenten, een waardevolle vaardigheid in de branche.

 

 

Het initiatief ‘Vrouwen in het Parket’ werd in het leven geroepen door Lisa Klaassen, die zich sinds 2015 inzet om een speciaal netwerk voor vrouwen in deze door mannen gedomineerde sector te creëren. Sinds de oprichting heeft Lisa zich onvermoeibaar ingezet om een netwerk op te bouwen, dat nu uit ongeveer 70 dames bestaat. Haar inspanningen werden dit jaar beloond met de prestigieuze Walter Esch Bokaal, als erkenning voor haar significante bijdrage aan de ontwikkeling en vooruitgang van de parketbranche.

‘Vrouwen in het Parket’ is meer dan een netwerkgroep; het is een platform voor het delen van kennis, inspiratie en ondersteuning. Met inmiddels ongeveer 70 leden blijft het netwerk groeien en biedt het vrouwen de mogelijkheid om in een laagdrempelige setting te sparren over hun ambacht.

Ben je een vrouw in de parketbranche en wil je deel uitmaken van deze dynamische en inspirerende groep? Neem dan contact op via l.klaassen@plintenenprofielencentrale.nl. Samen staan we sterk in het verfraaien en innoveren van de wereld van parketvloeren!