Extensu is een prachtige nieuwe vloerencollectie met een lange levensduur, ontworpen voor minimale milieubelasting en maximale bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Het nieuwe merk werd voor de markt gepresenteerd door mFLOR International B.V. op de Interieurcollectiedagen, die onlangs in Gorinchem werden gehouden.

Extensu is een collectie duurzame designvloeren, ontworpen voor een zeer lange levensduur. De vloer, op basis van polypropyleen, voldoet aan alle normen voor kantoren, winkels, restaurants, hotels enzovoort, maar is ook een zeer interessant alternatief voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar een veilig en aangenaam binnenklimaat. De vloer is zeer sterk en daardoor geschikt voor gebruikscategorie 33/42.

Met Extensu maak je een keuze voor een duurzamere toekomst. Omdat Extensu gemaakt is van polypropyleen, is het volledig recyclebaar en vrij van PVC, ftalaten, weekmakers en SVHC (zeer zorgwekkende stoffen), Extensu wordt zelfs gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Extensu vloeren voldoen ook aan Blue Angel-, BREEAM- en LEED-certificeringen en voldoen daarmee ruimschoots aan de internationale VOS-eisen voor welzijn en een gezond binnenklimaat. De productie vindt plaats in fabrieken die zowel ISO 9001 als ISO 14001 gecertificeerd zijn, de productie heeft dus slechts een minimale impact op het milieu. Kiezen voor Extensu is een bewuste keuze.

Voor de dessins van de nieuwe collecties is gekeken naar de UNESCO werelderfgoederen. De rijke kleuren, patronen en texturen die in deze prachtige, onvervangbare gebieden te vinden zijn, dienden als inspiratiebron voor de unieke en prachtige vloerdessins. Door de dessins te baseren op deze erfgoedsites voeg je met Extensu zowel schoonheid als milieubewustzijn toe aan iedere ruimte.

De twee Natur-collecties hebben een haast niet van echt te onderscheiden houtdessin. De Okavan-collectie (geïnspireerd op de Okavango Delta) biedt een vriendelijk eiken dessin in 5 aantrekkelijke kleuren en de Serengi-collectie (geïnspireerd op het Serengeti National Park) heeft een stoere dennenhout-look en is verkrijgbaar in 5 krachtige, natuurlijke kleuren. De Kultur tegelcollectie heet Acropol en is geïnspireerd op de Acropolis. Deze collectie heeft een mooi steendessin in 4 moderne kleuren.

Extensu is per direct leverbaar en wordt ondersteund door een brochure, website (www.extensu.com) en diverse POS-materialen. Voor interieurarchitecten zijn er 3D textures van de vloeren beschikbaar in de SketchUp 3D warehouse. De collectie wordt aangeboden aan een select aantal dealers, die een dergelijk alternatief product graag wil adviseren aan de klant. Tijdens de Incoda hebben al meerdere geïnteresseerden zich gemeld, aldus de leverancier.