Interface introduceert Ice Breaker: een nieuwe duurzame tapijttegel die is geïnspireerd op de natuur. “Dankzij vernieuwende productiemethoden en -technologie, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zachte kleuren en subtiele overgangen, voorkomen de tapijttegels dat mensen overprikkeld raken in ruimten die ze intensief gebruiken”, aldus de fabrikant uit Scherpenzeel.

Architecten, interieurontwerpers en vloerspecialisten zetten de producten van het duurzaam werkende Interface al langer in voor het ontwerpen van interieurs die mens- en milieuvriendelijk zijn. “De tapijttegels voelen prettig en comfortabel aan. De Ice Breaker-collectie is bovendien geschikt om subtiele overgangen te creëren. Hierdoor zijn ruimtes optimaal in te richten voor verschillende toepassingen, van werkplekken tot vergaderkamers.”

Het motief van de Ice Breaker-collectie is gebaseerd op bekrast ijs. Met de tegels kunnen ontwerpers geleidelijke overgangen en natuurlijke vormen over de gehele vloer creëren. Ze zijn beschikbaar in negen grijze en neutrale tinten en meten 50 bij 50 centimeter. Dankzij het modulaire systeem van Interface is deze collectie eenvoudig te combineren met luxe vinyltegels (LVT) of nora-rubbervloeren. Op deze manier is het mogelijk om ruimten te creëren met talloze sfeermogelijkheden: van rustgevend en elegant tot chic en stijlvol. Dat maakt de tapijttegels geschikt voor allerlei doelgroepen met verschillende wensen, zo stelt het bedrijf.
“Dankzij het overzichtelijke kleurenpalet, de snelle levering en betaalbare prijzen, past Ice Breaker binnen ieders budget en in ieder interieurproject”, aldus Interface. Mandy Leeming, Design & Development Manager bij Interface EMEA: “Werkruimten zijn meer dan plekken waar mensen taken uitvoeren. Ontwerpers kunnen met Ice Breaker een sfeer creëren die vergelijkbaar is met thuis, bijvoorbeeld door het gebruik van zachte kleuren en herkenbare texturen. De tapijttegels maken medewerkers bewuster van hun omgeving. Dit geeft energie, waardoor ze beter kunnen samenwerken met anderen en productiever worden. Doordat we het ontwerp van Ice Breaker hebben gebaseerd op natuurlijke patronen, ontstaat een prettige en duurzame werkomgeving waarin de behoeften van gebruikers centraal staan.”
Met Ice Breaker kunnen architecten, ontwerpers en vloerspecialisten werkplekken creëren die het welzijn van medewerkers bevorderen. De tapijttegels zijn standaard verkrijgbaar met drie backings: GraphlexSONE en CircuitBac Green. De technologie van SONE verbetert de akoestiek van een ruimte door het absorberen van storende geluiden. De verende backing vergroot daarnaast het loopcomfort. Medewerkers kunnen zich beter concentreren en worden productiever, zo redeneert de fabrikant.
CircuitBac Green is de duurzaamste backing van Interface. Deze backing wordt gemaakt van plantaardige oliën en gerecyclede grondstoffen. Dankzij de biobased materialen is CircuitBac Green CO²-negatief, wat betekent dat de backing meer CO² opneemt dan wordt uitgestoten bij de productie. Hierdoor heeft de tapijttegel een veel kleinere CO²-voetafdruk.

Het volledige productie- en distributieproces van de Ice Breaker-tapijttegels verloopt CO²-neutraal. Dankzij het Carbon Neutral Floors-programma van Interface leidt deze werkwijze niet tot extra kosten voor de klant. Wie kiest voor de producten van Interface, veroorzaakt standaard minder CO²-uitstoot en helpt zo mee aan het tegengaan van klimaatverandering. Dat is ook het doel van Climate Take Back, de klimaatmissie van Interface. Op de foto: de Ice Breaker Granite Concrete.