Als er een exact zaagsnede onder een hoek in hout moet worden gezaagd, is het tijd voor de afkortzaag. Helaas is die niet altijd bij de hand. Met het nieuwe afkortrailsysteem KFS van Metabo zijn  professionals nu nog flexibeler. Want daarmee kan de cirkelzaag heel eenvoudig en snel in een mobiele afkortzaag worden veranderd – en zijn exacte afkortzaagsneden op iedere plaats mogelijk.

Dat is vooral op bouwplaatsen, bijvoorbeeld voor werkzaamheden aan daken, een groot voordeel: waar de professionals in de houtbewerking tot op heden het materiaal naar een stationaire zaag moesten brengen, hebben ze deze nu overal binnen handbereik en zagen het materiaal op elke plaats waar het nodig is. De Metabo cirkelzagen kunnen heel gemakkelijk met een snelsluiting op de lichte afkortrail worden gekoppeld en vormen zo een draagbare eenheid. Hiermee kunnen gebruikers ook werkstukken die al gemonteerd zijn exact afkorten. Als men daarna de cirkelzaag weer nodig heeft zonder de afkortrail, kan de koppeling net zo snel weer worden losgemaakt.

De geleiding over de rails zorgt voor exacte zaagsneden onder een hoek van -60 tot +60° in stappen van 1 graad. De gewenste hoek kan gewoon met een verstelbare aanslagpin worden ingesteld.  Een raster bij 15, 22,5, 45 en 60° helpt om de juist hoek zo snel mogelijk te vinden. Het geïntegreerde terughaalmechanisme brengt de zaag, nadat de zaagsnede is uitgevoerd, automatisch weer terug naar de startpositie. Zo kunnen professionals vlot doorwerken. De verwisselbare rubberen lip aan de rand van de rail voorkomt dat het oppervlak van het werkstuk tijdens het zagen kan uitscheuren.

De afkortrails KFS zijn verkrijgbaar in lengtes van 30, 44 en 70 cm en zijn geschikt voor de Metabo cirkelzagen KS 18 LTX 57, KS 66 FS, KS 85 FS en KS 18 LTX 66 BL. Vooral met de nieuwe accu-cirkelzaag KS 18 LTX 66 BL is het mobiele systeem de moeite waard. De afkortrails KFS zijn los verkrijgbaar of als set in combinatie met de Metabo cirkelzagen. Exacte zaagsneden onder een hoek, op iedere gewenste plaats – dat is mogelijk met het nieuwe afkortrailsysteem KFS in combinatie met de cirkelzagen van Metabo Met het nieuwe afkortrailsysteem KFS veranderen cirkelzagen in een handomdraai in mobiele afkortzagen. De rails zijn verkrijgbaar in de lengtes 30, 44 en 70 cm.