Tarkett Group heeft in Parijs de omzetcijfers van het vierde kwartaal van 2022 gepresenteerd. Deze steeg tijdens de laatste drie maanden van het jaar met 9.4 procent tot een bedrag van 789.5 miljoen euro wereldwijd.

Net als bij de meeste fabrikanten staat tegenover dit bedrag een lager volume. De gestegen prijzen voor grondstoffen die doorberekend zijn in de verkoopprijzen is de voornaamste reden van het stijgen van het totaalbedrag. Desalniettemin is de fabrikant tevreden met de gestegen omzet, die vooral te noteren valt dankzij de divisie Sport, met name flink gegroeid in de Verenigde Staten. Dit land was toch al goed voor een stijging van de omzet met 22 procent tot een bedrag van 221.5 miljoen euro.

De vraag naar vloeren voor thuis liep echter terug bij Tarkett gedurende het laatste kwartaal. Sectoren als zorg en onderwijs waren in de USA wel weer succesvolle afzetmarkten voor vloeren van de fabrikant. Over geheel 2022 gezien steeg de totale omzet met 20.3 procent mede dankzij een prijsverhoging van bijna 12 procent. Het totale bedrag dat werd omgezet is 3.359 miljard euro.