Van links naar rechts: Rob Houtveen, Willem Smid en Martijn Dijkstra

 

Parketfabriek Lieverdink en Traject Parket bundelen de krachten en gaan samen verder. Lieverdink neemt de aandelen van Traject Parket over. Het is de verwachting dat de overname op korte termijn officieel wordt afgerond. Door deze samenwerking wordt de productie van houten vloeren binnenkort samengevoegd in Doetinchem. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

“Lieverdink zoekt continue naar kansen om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Zeker als het gaat om kwaliteit maar ook als het gaat om een breder en beter aanbod. En wanneer de kans zich voordoet om een mooi bedrijf zoals Traject Parket over te nemen, dan is deze beslissing snel genomen. Traject maakt hoogwaardige brede twee-laags producten die perfect aansluiten op ons bestaande Q2 assortiment”, aldus Willem Smid, sinds februari 2022 directeur van Lieverdink.

“Traject parket is producent van brede twee-laags vloeren en heeft recent haar machinepark bijna geheel vernieuwd en was klaar voor uitbreiding. De filosofie van Traject sluit perfect aan bij die van Lieverdink. Daarom is voor beide partijen het omzetten van de samenwerkingswens in een overname een prima optie”, aldus Rob Houtveen en Martijn Dijkstra van Traject Parket.

De visie van Lieverdink is om naast het bestaande assortiment tapis en bourgogne vloeren ook een volledig en uitgebreid programma twee-laags vloeren te voeren. Samen met de kennis en kunde van Traject Parket wordt het programma uitgebreid in de kwaliteit die men van Lieverdink mag verwachten. Een ander belangrijk voordeel van deze samenwerking is dat alle veredelingen (het verouderen en kleuren) van onze producten nu in eigen beheer worden uitgevoerd. Dus op het gebied van verouderen en kleuren kan snel geschakeld worden.