Per 1 januari 2020 is Peter Kuipers benoemd tot algemeen directeur van Rinos. Naast de algehele leiding zal hij tevens verantwoordelijk zijn voor commercie en marketing. Hij wordt ondersteund door Klaas Arjen van der Linde als financieel directeur en Gerrit Wiggers als operations directeur.

Rinos meldt: “Peter heeft gedurende zijn loopbaan internationale ervaring op het gebied van schoonloopmatten en hoogwaardige vloeren opgedaan. Ook heeft hij eerder een familiebedrijf geleid. De aandeelhouders hebben er daarom alle vertrouwen in dat Peter in staat zal zijn om de ingezette strategie van Rinos, het zijn en blijven van een belangrijke speler in de markt van hoogwaardige entreematten, voort te zetten en uit te bouwen.”

Met deze benoeming neemt Peter Kuipers per 1 januari de functie van algemeen directeur over van Martin Mulder. Martin en Harm zullen samen als bestuurders van de Holding en als aandeelhouders nauw betrokken blijven bij het familiebedrijf. “Wij wensen Peter veel succes toe om ons familiebedrijf te leiden en de onderneming verder te ontwikkelen”, aldus de twee broers.

Eef van Leusden, mede-eigenaar van mFLOR: “Helaas gaat Peter ons na 8 jaar verlaten. Samen kunnen we terugblikken op een bijzonder mooie samenwerking, waarin we veel met het bedrijf en onze merken mFLOR en Solcora hebben kunnen realiseren. Mede namens alle collega’s wil ik Peter dan ook veel succes en plezier wensen in zijn nieuwe uitdaging.”

Peter Kuipers:Na 8 jaar ga ik vertrekken bij mFLOR, waar ik met veel plezier en passie heb gewerkt. In die jaren hebben we met z’n allen diverse mooie ontwikkelingen gerealiseerd, waar ik met trots op terugkijk. Uiteraard wens ik (iedereen bij) mFLOR veel succes… ook voor 2020 staan er weer een aantal interessante introducties gepland voor de sterke merken mFLOR en Solcora!”