Rinos, de gespecialiseerde fabrikant van kokos- en entreematten, is vanaf medio juni 2024 de rechtstreekse leverancier van de bekende Aqua 85 schoonloopmat. Deze schrapende schoonloopmat werd voorheen door 3M geleverd als Nomad Aqua 85 (NA85).

Deze mat staat bekend als de best presterende mat als het gaat om vuilopname, zo stelt Rinos. 3M heeft zijn distributeurs inmiddels geïnformeerd dat Rinos de productie én levering van dit product voortzet. De officiële introductie hiervan vindt plaats tijdens de Flanders Flooring Days van 13 tot 16 mei.

Aqua 85 is de productnaam waaronder Rinos deze mat nu rechtstreeks aan distributeurs gaat leveren. De uitstekende prestaties van deze mat op het gebied van vuilopname zijn volgens Rinos te danken aan de unieke tuft methode. Harde schraapgarens en dunne vocht absorberende garens worden naast elkaar getuft; de zogenaamde Twin Fibre poolconstructie. De gescheiden lussenpolen zorgen voor een open structuur. Daarom neemt deze mat gemakkelijk vuil op, verbergt het perfect en is gemakkelijk te stofzuigen.

Het bijzondere, gemêleerde patroon ontstaat mede doordat het grove schraapgaren qua kleur is afgestemd op het fijne absorberende garen. “Door de unieke eigenschappen zorgt Aqua 85 al vele jaren voor uitstekende prestaties; onder meer op toplocaties met veel passages”, aldus het bedrijf uit Genemuiden.

Aqua 85 is gemaakt van ECONYL®, geregenereerd nylon. Indien gewenst is de mat verkrijgbaar met een PVC-vrije Pura Backing. Deze schoonloopmat is bijzonder duurzaam: 70% bestaat uit gerecyclede grondstoffen.

Elke mat is individueel verpakt. Dit houdt de matten schoon en zorgt voor een gemakkelijke levering. Aqua 85 is verkrijgbaar in diverse maten met een rand van 2,5 cm rondom – ook op rollen tot 10 meter lengte – voor eenvoudig en snel los leggen op bestaande vloeren.

www.rinos.com