Shaw Industries Group, Inc. (Shaw) heeft een strategische samenwerking met de Classen Group uit Duitsland aangekondigd waarbij de Amerikanen de Duitse vloeren (waaronder PVC-vrije designvloeren voor thuis en in projecten) op de Noordamerikaanse markt exclusief gaan verdelen. Dit geldt vooralsnog voor de vloeren voor de projectmarkt. Het geeft maar weer eens aan hoe de expansie naar de overkant van de oceaan wordt gezocht nu de Europese vraag naar vloeren afvlakt.

“Met een gedeelde ervaring in langdurig vernieuwen en ontwerp met duurzaamheid in het achterhoofd plus het gedeelde inzicht in het belang van een gedifferentieerd aanbod en goede service maakt dit tot een ideale overeenkomst”, aldus Tim Baucom, CEO en president van Shaw. “Samen brengen we die producten op de markt die onze klanten nodig hebben.” Uiteraard is ook Classen blij met deze samenwerking en alle lovende woorden over elkaar zal ik u besparen. Nogmaals: het belang van dit bericht zit in dat Shaw, de vloerenreus naast Mohawk, een merk toevoegt aan het portfolio voor de Amerikaanse markt die nog geen teken van verzwakking vertoont. Op de foto mensen van beide bedrijven die blij zijn met de overeenkomst.

Shaw Industries Group, Inc. heeft het hoofkwartier in Dalton, Georgia en voert onder andere de volgende merken: Anderson Tuftex, COREtec, Patcraft, Philadelphia Commercial, Shaw Contract, Shaw Floors, Shaw Sports Turf, Shawgrass, Southwest Greens, Watershed Geo