Het is al een tijdje op de markt, maar ik wil er toch nog even aandacht aan besteden: de vernieuwde collectie Tempo van IVC, de makers van Moduleo. Dit is een vinylvloer van de rol, dus snel op maat gesneden en gelegd.

“Tempo is ideaal voor commerciële toepassingen waarbij een snelle installatie (tot 30% sneller dan klassieke LVT) én een eigentijdse sfeer belangrijk zijn – denk aan woonzorgcentra, studentenverblijven, sociale huisvesting of retail. Er zijn 4 sfeervolle houtdessins (1 den, 3 eik) in 14 kleuren. De extra matte beschermlaag draagt bij tot de realistische look & feel. Daarnaast zorgt de nieuwe structuurtechnologie voor de ‘finishing touch’: een scherpe V-groef tussen de planken. Voor een nog overtuigender resultaat krijgt elke plank een accent door een aparte houtstructuur”, aldus de Belgische fabrikant.

“Ondanks het uitzicht van een echte plankenvloer, blijft het oppervlak wel degelijk 100% naadloos en dus waterdicht: heel hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Andere troeven zijn het geluiddempende karakter, de resistentie tegen indrukken en de zwarte, stevige rug die is afgewerkt met een fijne structuur voor een perfecte verlijming en hechting met de ondervloer.” Met brandklasse Bfl-S1 en gebruiksklasse 33 leent Tempo zich prima voor projecttoepassingen.

Tempo is beschikbaar in rollen van 2 en 4 m breed. De collectie wordt niet alleen in België bedacht en ontwikkeld, maar ook geproduceerd – op basis van windenergie én met gebruik van milieuvriendelijke, watergebaseerde inkt. Op de foto de kwaliteit Parker Oak.