Van Beton Gray tot Natural Stone Antra en van Callisto Smoked tot Pluto Brown: Gelasta heeft voor de Rigid Core XL collectie 14 nieuwe kleuren in hout- en steendecoren op voorraad klaarliggen. Er zijn drie tegeldecoren (61,5 x 61,5 cm) en op vier houtdecoren is een in register embossing toegepast. De vloeren zijn volgens Gelasta volledig watervast en dus geschikt voor badkamers en keukens.

Rigid Core XL is licht- en temperatuurbestendig. “Zelfs op lange termijn treedt er geen kiervorming op. Dit maakt Rigid Core XL de eerste vloer die zelfs in de serre gelegd kan worden”, aldus Gelasta. Ravottende kinderen (geweldig woord, welk kind ravot er nog)? Grote visites? De vloeren zijn enorm druk- en krasbestendig, zo stelt men in Genemuiden. De kern van de vloer is vrij van weekmakers, luchtvrij, zeer sterk en bevat een hoog gehalte aan kalksteen. Gelasta stelt dat de vloer drie keer zo sterk is als regulier PVC en dat de clickverbinding ook sterker is dan wat er gangbaar is. De millimeter aan kurk in de vloer zorgt voor demping van het contactgeluid.

Rigid Core XL heeft een doorleg tot 400 vierkante meter zonder dilatatievoeg, dus een goede etage. Een ondervloer is niet nodig en egaliseren is geen must indien er een vlakke en drukbestendige ondergrond is, zo stelt Gelasta. De vloer kan dus over een bestaande vloer worden gelegd. Meteen leggen zonder acclimatiseren.