THOMSIT presenteert drie nieuwe parketlijmen die dankzij de speciaal voor deze nieuwe producten ontwikkelde VISKO-FLEX technologie verbeterde toepassingseigenschappen hebben en die zowel de werkzaamheden voor de vakman als de advisering voor de handel vereenvoudigen. De nieuwe THOMSIT parketlijmen blinken uit in groot gebruiksgemak, tijdwinst en kostenbesparing en bieden een oplossing voor het leggen van alle parketvloeren.

De nieuwe SMP-parketlijmen (SMP = silangemodificeerde polymeren) THOMSIT P 670 ELAST, THOMSIT P 680 ELAST STRONG en THOMSIT P 690 STRONG zijn gebaseerd op de nieuwe VISKO-FLEX technologie en hebben een fundamenteel verbeterde receptuur. Hierdoor zijn ze bijzonder goed verstrijkbaar, vloeien ze niet uit nadat ze met de lijmkam zijn aangebracht en hechten ze uitstekend. Ook voor de mensen die met de producten werken bieden ze aanzienlijke voordelen. Zo kan met de drie nieuwe parketlijmen sneller worden gewerkt en is het minder inspannend. Dankzij de eenvoudigere verwerking is de productiviteit per vierkante meter hoger wat weer leidt tot een snellere oplevering van het project.

Met de drie SMP-parketlijmen kunnen alle soorten parket worden verlijmd. Bood THOMSIT tot dusver vijf lijmsoorten, het assortiment is nu versmald tot slechts drie soorten. Het overzichtelijke assortiment vereenvoudigt de productkeuze voor zowel de handel als voor gebruikers, waardoor het gebruik en de advisering nog duidelijker wordt. Bovendien is zo minder opslagcapaciteit nodig.

Voor elke houtsoort resp. toepassing de juiste parketlijm:

  • THOMSIT P 670 ELAST – zeer elastisch, bijzonder geschikt voor meerlaagsparket
  • THOMSIT P 680 ELAST STRONG – hardelastisch, bijzonder snel uithardend, universeel te gebruiken voor vele toepassingen en alle parketsoorten
  • THOMSIT P 690 STRONG – speciaal voor schuifvaste verlijming, bijzonder snel uithardend, geschikt voor alle parketsoorten

De nieuwe THOMSIT parketlijmen zijn emissiearm en zodoende zeer milieuvriendelijk. Ze zijn geclassificeerd met het EMICODE EC1 Plus keurmerk, THOMSIT P 690 STRONG bovendien nog met het Duitse milieulabel Blauer Engel, en voldoen dus aan de hoogste eisen op het gebied van de luchtkwaliteit in binnenruimtes.

In tegenstelling tot andere aanbieders gebruikt THOMSIT emmers die absoluut luchtdicht afsluiten, waardoor afdekfolies die soms worden gebruikt om emmers luchtdicht af te sluiten overbodig zijn. Zo draagt dit systeem bij aan minder materiaalgebruik en de reductie van afval.

“Ons nieuwe trio parketlijmen combineert in één keer een heel scala aan voordelen voor de  vakman en de handel: zeer gebruiksvriendelijk, veilig te gebruiken zonder zware lichamelijke inspanning in combinatie met een vereenvoudigde productkeuze en advisering. Daarnaast kunnen de werkzaamheden versneld worden uitgevoerd, want met de nieuwe SMP-parketlijmen verwerkt de vakman immers meer vierkante meters dan voorheen. Dat bespaart tijd en geld en is bovendien ook nog duurzaam en goed voor het milieu”, vat Stephan Tschernek, hoofd marketing van de PCI Groep samen.

Meer over de nieuwe THOMSIT SMP-parketlijmen kunt u vinden op:

www.thomsit.nl/toepassingen/default-title/producten-uitgelicht/parkettkleber