HARO maakt parketvloeren voor zowel thuis als in de sporthal, dus waarom niet de eigenschappen van de twee toepassingen combineren? Dat heeft men nu in Beieren gedaan. Het resultaat heet ProNamic en speelt in op de vraag naar een parketvloer voor dynamische mensen met een sportieve levensstijl. De fabrikant heeft, eigenlijk heel voor de hand liggend, de reguliere 4000 parketserie voorzien van extra demping.

Dit wordt bereikt door een 8 mm dikke elastische laag tussen de dekvloer en het parket. Deze laag is bevestigd aan de vloerdelen en zorgt voor een toename in schokabsorptie van 50 procent in vergelijking met regulier parket. Dat is heel handig voor mensen die veel rennen, springen en gewoon lopen in huis. Denk daarbij niet alleen aan sporters die thuis willen trainen, maar ook aan dansers, aldus HARO. Maar denk ook aan kleine kinderen en ouderen met een verhoogde kans op vallen…de elastische laag vangt een groot deel van de klap op.

ProNamic is er in gelakt eiken, Afrikaans eiken, merbau en beuken, ook in geoliede versies. De fabrikant voegt nog toe dat niet alleen sporters maar eigenlijk iedereen die hecht aan extra loopcomfort (en wie doet dat niet) de doelgroep is van deze vloer. De gelakte en geoliede versies hebben antislip eigenschappen, de vloeren zijn eenvoudig te leggen maar zwaar meubilair moet je er niet op zetten. Dus hoe dat met die halters en gewichten moet…