Unilin Group, via zijn divisie Unilin Flooring, is met het Oostenrijkse houtverwerkingsbedrijf JAF Group tot een overeenkomst gekomen
voor de overname van een aanzienlijk deel van zijn productiesite in Braşov, Roemenië. Via deze deal versterkt het bedrijf, dat bekend van de merken Quick-Step en Pergo, zijn aanwezigheid in het parketsegment voor vloeren.

Unilin was al een tijdje op zoek naar stroomopwaartse integratie in de waardeketen van parket en dat is nu dus ook gelukt. De deal omvat grond, gebouwen en industriële bezittingen. Ruim 100 werknemers maken de overstap. Jens Van Rompaey, General Manager Wood van Unilin Flooring licht toe: “We hebben nu directe toegang tot stammen van topkwaliteit. Dankzij de competenties en knowhow van onze nieuwe collega’s in Roemenië en Unilins dorst naar innovatie en design ziet de toekomst er bijzonder rooskleurig uit. We verwachten dat we nog belangrijke stappen voorwaarts zullen maken.” Het bedrijf is van plan flink te investeren in de fabriek in Braşov.

Ruben Desmet, President van Unilin Flooring: “Na een constructieve onderhandelingsronde met JAF Group kunnen we met plezier een akkoord aankondigen. Deze integratie is een duidelijk bewijs van onze ambities om steviger voet aan wal te krijgen in het parketsegment. Zo kunnen we nog meer waarde voor onze klanten creëren op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid van onze producten en diensten. We zien het als onze missie om hout zo slim als mogelijk te gebruiken en koolstof zo lang mogelijk op te slaan.”

Er worden geen financiële details van deze transactie bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de deal in het vierde kwartaal van 2021 volledig zal zijn afgerond.