B.I.G. Yarns komt met ColorMind op de markt, een nieuw multi-color PA6 garen voor lussenpool contract tapijt met een grote vrijheid in het bepalen van kleuren.

Verkrijgbaar vanaf medio juni in zowel een standaard versie als in de EqoCycle 75% recycled content versie is dit garen speciaal bedoeld voor designers die een eigen tapijt willen ontwerpen. Het twisten van garens en tot 6 kleuren tegelijk gebruiken zorgt voor onbegrensde mogelijkheden. De ColorMind color bank bevat van tevoren gemaakte kleuren die altijd op voorraad liggen met een korte levertijd. Tapijtfabrikanten kunnen gebruik maken van formaten en poollengte naar wens, waardoor de ontwerpvrijheid nog groter wordt.  B.I.G. Yarns heeft deze technologie toegepast in twee voorbeelden van optische effecten: het Optica stippeneffect en het Illusion golfeffect.

 

“ColorMind biedt een nog niet eerder vertoonde diversiteit voor high-end tapijtoplossingen. We zijn trots en enthousiast om met two step yarns te kunnen starten”, aldus Emmanuel Colchen, General Manager, B.I.G. Yarns. “ColorMind combineert onze duurzame garens van hoge kwaliteit met onze expertise in color sequencing en color mixing. We kijken uit naar mooie samenwerkingen met vernieuwende ontwerpen voor lussenpool tapijt.”

ColorMind PA6 garens zijn gebaseerd op Solution Dyed Nylon garen en zijn geschikt voor gebruiksklasse 33 )zwaar commercieel gebruik). De EqoCycle yarn versie is vooral gebaseerd op post-industrial afval en richt zich op contract en automotive tapijtfabrikanten voor een ecologisch verantwoord alternatief.