We berichtten het al eerder. Afgelopen najaar is een werkgroep opgericht om de markt te informeren over de perfecte match van parket op vloerverwarming.

”Nieuwbouwhuizen worden standaard opgeleverd met vloerverwarming (vaak in combinatie met een warmte-win installatie en ook met vloerkoeling). Ook in renovatie van woningen en bedrijfspanden wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming. Deze keuze heeft niet alleen te maken met het feit dat vloerverwarming zorgt voor een comfortabele warmte maar vooral ook omdat vloerverwarming minder energie verbruikt dan traditionele verwarming en dus een duurzaam alternatief is. Leveranciers van vloerverwarming zochten om die reden steeds vaker contact met de parketbranche. En de parketbranche heeft interesse in deze groeimarkt. Daarom dit intitiatief. Er moet meer aandacht komen voor het feit dat parket en vloerverwarming prima samen gaan. Sterker nog, parket en vloerverwarming zijn de perfecte match.”

”Want”, zo vervolgt een woordvoerder

-hout is een natuurlijk en milieuvriendelijk product met een zeer lage Co2 footprint.

-een parketvloer gaat een leven lang mee

-hout is zeer comfortabel

-hout houdt de warmte veel langer vast.”

Inmiddels wordt het project ondersteund door (bijna) alle grote leveranciers van vloerverwarming, parket en afwerkingsmiddelen van parket zoals lijmen en kitten & oliën en lakken. ”Een unieke, branche brede samenwerking dus. En daar zijn we erg blij mee.”

Wie en wat willen we bereiken?

”Er zijn meerdere doelgroepen die we willen gaan informeren. Bij sommige doelgroepen is al kennis over het thema (beperkt) aanwezig, ook merken we dat er een aantal hardnekkige misverstanden bestaan over de mogelijkheden van parket in combinatie met vloerverwarming.

De voornaamste doelgroepen waar wij ons op richten zijn:

-Aannemers, bouwers, architecten van gebouwen

-Installateurs

-Ontwerpers (interieurarchitecten, stylisten)

-Vloerverkopers (Er zijn al heel veel parketspecialisten die kennis hebben over de mogelijkheden van parket in combinatie met vloerverwarming. Deze specialisten zijn herkenbaar aan het vignet en worden ook op de website vermeldt.)

-Consumenten

”Bij bovenstaande doelgroepen willen we bewustzijn willen gaan creëren over de mogelijkheden. Parket en vloerverwarming kan. Het is een duurzame match. De bewoner/gebruiker van het pand kan kiezen wat hij/zij mooi vindt en hoeft deze keuze niet te beperken doordat er onvoldoende kennis is in de markt.”

Deze week is de website www.vloerverwarmingenparket.nl gelanceerd. ”De website is bedoeld als een soort online bibliotheek met als doel om alle ruis en misverstanden die er zijn weg te halen.  Ook zal vanaf april regelmatig informatie te zien zijn op de diverse sociale mediakanalen.”

”Ben jij parketliefhebber en draag je dit initiatief een warm hart toe? Deel dan de informatie met je relaties en help deze groep met het bewuster maken van iedereen die met parketvloeren en vloerverwarming te maken heeft.”