Wie nieuwe trends in soft & hard flooring en afgeleide producten wil ontdekken, moet deze lente in Kortrijk en omstreken zijn. Van 13 tot 16 mei 2024 verzamelen Europese producenten zich tijdens Flanders Flooring Days in Vlaanderen. Leer hen kennen in de intieme setting van hun eigen showroom en in The Hub in Kortrijk Xpo.

Deze derde editie zet nog meer in op het verwelkomen van Europese deelnemers en internationale bezoekers in bourgondisch Vlaanderen.
Op Flanders Flooring Days legt u contacten met producenten van harde en zachte vloeren, en afgeleide producten. Alles wat u nodigt heeft om een kwalitatieve vloerbedekking tot stand te brengen.

Zo stelt Decospan er zijn houten vloeren voor. “Flanders Flooring Days is een unieke gelegenheid om in contact te komen met klanten en collega’s uit de sector, boeiende inzichten en feedback over producten te verzamelen, en meer te leren over nieuwe ontwikkelingen en trends binnen de vloerenmarkt. Het is voor ons een gelegenheid om de volgende generatie houten vloeren in de kijker te zetten: vloeren die echte, geliefde houtlooks bieden, extra sterk en duurzaam zijn, en ook geproduceerd worden met respect voor het milieu en de natuurlijke grondstoffen”, aldus productmanager flooring Griet Fournier.

Een van de vertegenwoordigers van zachte vloeren is Verbatex. Tijdens Flanders Flooring Days kunt u hun duurzame tapijten ontdekken die voor 88 % uit gerecycleerd materiaal bestaan: “We gaan voor tapijten met een natuurlijk gevoel zonder pilling. Door de milieuvriendelijke productie, de lange levensduur van de tapijten en het gebruik van gerecycleerde garens kunnen we over een grote stap in duurzaamheid spreken.” Het Duitse Objectflor is er in 2024 voor het eerst bij. Directeur Stephan Wolff: “We kijken ernaar uit om onze veelzijdige EXPONA vloerbedekkingen te presenteren aan onze partners, klanten en geïnteresseerden.” Hun luxury vinyl tiles zien eruit als echt hout of natuursteen en zijn nauwelijks van het origineel te onderscheiden. Naast het design bewijzen de vloeren hun klasse door hun minimaal onderhoud en een snelle plaatsing, die hen bijzonder geschikt maakt voor renovaties.


Ook Decora SA brengt hoogwaardige vinylvloeren naar The Hub. Naast hun eigen toonaangevende merken als Arbiton en Ewifoam, verdelen ze ook producten onder de private labels van partners. Voor vloeren, plinten, ondervloeren en profielen van hoge kwaliteit, in Europa gemaakt, bent u bij hun stand aan het juiste adres. Met Condor in the Hub verwelkomt Flanders Flooring Days een veelzijdige textielspeler. Ze bieden hoogwaardig tapijt voor de fraaiste hotels en woningen, FIFAgecertificeerd kunstgras en naaldvilt in de meest ingenieuze infrawerken. “Als een textiele (vloer)oplossing de vraag is, biedt Condor Group het juiste antwoord”, zo vatten ze hun aanbod zelf samen.

MEER DAN VLOERBEDEKKING
Met Soudal en Mapei zijn ook twee wereldspelers in lijmen met een stand in The Hub aanwezig op Flanders Flooring Days. Het Italiaanse Mapei zet zich internationaal nog meer op de kaart tijdens Flanders Flooring Days, met onder meer de universele Ultrabond Eco V4 Evolution-lijm, hun producten voor natte en vochtige ruimtes en de Flexcolor 4 LVT-lijm. Ook Soudal speelt in op de groeiende interesse in luxe vinyltegels. “Waar vroeger heel wat vooroordelen bestonden over de kwaliteit en het design van deze vloerbekleding, bewijst het materiaal de laatste jaren sterk zijn meerwaarde. Door die populariteit brengt Soudal vernieuwde lijmsystemen voor LVT-vloeren op de
markt. De LVT 30FW is volledig solventvrij en EC-1 Plus gecertificeerd”, benadrukt Soudal. “De viscositeit is zo geproduceerd dat het, naast het verlijmen van rubberen vloeren, tapijttegels, tapijt en linoleum op ondervloeren zoals egaline, chape, hout, beton en cementvloeren, ook een prima keuze is voor muurtoepassingen.”

Mercury Flooring stelt in mei zijn Basalt-collectie voor: een eigentijdse serie trendy deurmatten en vloerkleden uit hoogwaardige polyamidevezels, bedrukt via geavanceerde digitale technologieën. Met Basalt zet Mercury Flooring de indrukwekkende mogelijkheden van hun state of the art printlijn in de kijker, en toont het zijn vakmanschap en zin voor innovatie.

SHOWROOMS EN EEN BEURSVLOER
Vernieuwen doet Flanders Flooring Days door bezoeken aan producenten te combineren met een gastvrije beursvloer The Hub. De founding partners van het event verwelkomen u graag in hun eigen showroom. Een unieke kans als u de producten en productie van marktleiders Associated Weavers, Beaulieu International Group, Belysse, Coretec Floors, Lano en Unilin van dichtbij wil zien. Als bezoeker kan u deze en andere showrooms in West- en Oost-Vlaanderen bezoeken in combinatie met een bezoek aan The Hub in Kortrijk Xpo. Een van de producenten die u graag verwelkomt, is Balta. Met de geboorte van Studio B in SintBaafs-Vijve hebben ze de perfecte plek om u te ontvangen: ‘Studio B is een unieke locatie die de essentie van elegantie, comfort en innovatie zal omarmen. Bezoekers vinden er alle trends onder één dak.”

Lamett, de producent en distributeur van zowel parket als Parquetvinyl, zal er in 2024 voor de eerste keer bij zijn. “Na 2 succesvolle edities willen we met Lamett graag aansluiten bij dit internationale event in de vloerenindustrie. We zullen de bezoekers voor het eerst verwelkomen in onze gloednieuwe toonzaal waarbij esthetiek, innovatieve technologieën en de customer journey centraal staan”, aldus Pieter-Jan Dendooven, CSO Lamett. “Alle collecties van vinyl en parketvloeren in verschillende belevingscorners gepresenteerd op maar liefst 750 m².”
Ontdek alle exposanten op flandersflooringdays.com en zet 13 tot 16 mei alvast in uw agenda.