In deze tijd waarin we niet alleen energie willen besparen, maar ook duurzaam willen wonen, is tapijt populairder dan ooit te voren. Tapijt kan namelijk bijdragen aan het verduurzamen van de woning en een energiebesparing van maar liefst 10 procent opleveren, aldus Ambiant.

Als marktleider op het gebied van vloeren, wil Ambiant consumenten graag tips geven om een warme basis in huis te leggen. Afgelopen dinsdag is er daarom een online campagne gestart: ‘Ambiant maakt het breeeeed’. De campagne (https://youtu.be/XjTXjspLaZI) is t/m 28 februari 2023 te zien op de volgende kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube en Google Ads.

Centraal in de tapijtcampagne staat dat tapijt niet alleen zacht en comfortabel is, heeft tapijt ook een isolerende werking. Door het leggen van tapijt in de woning kan er gemiddeld 4 á 5 energie energie bespaard worden, als het buiten echt koud is kan dit oplopen tot 10 procent. Ook de hoogte van de pool heeft invloed op de isolerende werking van de vloer, net als de grootte van de oppervlakte. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een vloerkleed op maat. Een vloerkleed heeft een isolerende werking op de plek waar het neergelegd wordt. Zo gaat de warmte minder snel verloren.

Steeds meer nieuwbouwhuizen worden standaard verwarmd door middel van vloerverwarming. Er wordt vaak gekozen voor pvc, laminaat of vinyl, maar tapijt is hiervoor ook erg geschikt. De warme uitstraling van tapijt zorgt er daarnaast voor dat ons brein een prikkel krijgt, waardoor de ruimte warmer lijkt aan te voelen.

Tapijt zorgt ervoor dat het ons leven net iets comfortabeler maakt. Het voelt niet alleen warm aan maar dempt ook ons loopgeluid. Daarnaast is tapijt stroever dan andere typen vloeren, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd. Naast de isolerende werking zorgt tapijt ook voor een beter binnenklimaat. Tapijt neemt dwarrelende stofdeeltjes op in de polen, waardoor het stof niet opnieuw door de ruimte verspreid wordt.

Tijdens de campagne ‘Ambiant maakt het breeeeed’ is er een speciale winactie. Met deze actie maakt de consument kans om het volledige aankoopbedrag van het aanschafte Ambiant tapijt terug te winnen. De consument kan meedoen door zich aan te melden op de speciale actiepagina www.ambiant.nl/tapijtactie.

 

Bekijk voor meer inspiratie de blog op: ambiant.nl/inspiratie/blog/zo-bespaar-jij-met-tapijt