PPC is veel meer dan een groothandel alleen. Zij vinden het belangrijk dat alle klanten de kennis in huis hebben om het maximale uit hun producten te halen. Daarom organiseren ze regelmatig cursussen en trainingen in de PPC Academy. Op deze manier willen ze iedereen op de hoogte houden over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt.

In 2023 hebben ze verschillende nieuwe trainingen ontwikkeld voor de parketteur én vloerenspecialist. Denk hierbij aan: leggen patroonvloer, renovatie gerookte vloeren, vloerverwarmingssleuven dichtzetten en egaliseren.

PPC doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de vloerenspecialist zijn werk optimaal kan uitvoeren. Daarom willen ze hun klanten graag kennis laten maken met de PPC Academy: het speciale kennis- en opleidingscentrum voor de parketteur én de vloerenspecialist. Dé plek waar de parketteur en vloerenspecialist zijn vak- en productkennis naar een hoger niveau kan tillen.

 De PPC Academy biedt het hele jaar door een gevarieerd programma aan trainingen en cursussen. Naast de bestaande trainingen, zijn er dit jaar weer een aantal nieuwe trainingen ontwikkeld. Dit gebeurt naar aanleiding van de reacties en vragen van de specialisten. Denk hierbij aan de training ‘vloerverwarmingssleuven dichtzetten en egaliseren’. Het egaliseren van een ondergrond lijkt vaak makkelijker, dan dat het is. Tijdens deze training laten Thomsit en Collomix zien hoe het niet moet, wat er fout kan gaan en hoe het wel kan. Ook de training ‘renovatie gerookte vloeren’ is nieuw. In deze praktische training ga je vooral doen en ervaren hoe je het beste een vloer kunt aanpakken. ‘Leggen patroonvloer’ legt de basisbeginselen uit voor het leggen van een visgraat vloer en een Hongaarse punt.

Daarnaast biedt PPC op hun website handige e-learning modules aan. In deze modules komen de belangrijkste tips & tricks, van de gevolgde training, nogmaals aan bod. Zo is de parketteur én vloerenspecialist altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt én kan hij/zij het werk nog optimaler uitvoeren.

 Wil je meer weten over de trainingen van de PPC Academy? Kijk hier voor meer informatie:

https://www.plintenenprofielencentrale.nl/academy