The Wall Street Journal rapporteerde net voor kerstmis dat de containertransporten vanuit China geen vertragingen meer kennen en terug zijn op het nivau van 2019, voor de corona pandemie. Dit betekent ook een verbetering voor de levering van vloeren die in China worden geproduceerd.

Ondanks de recente uitbraken van corona in China en het nog niet helemaal op gang komen van de toelevering van grondstoffen is er in ieder geval wat het containertransport vanuit China betreft geen belemmering meer, aldus de Amerikaanse zakenkrant. Het wekenlang voor anker moeten liggen in Chinese havens is voorbij en in sommige gevallen duiken de containerprijzen, die in 2020 en 2021 in totaal 10 keer over de kop gingen, terug naar het niveau van 2019 of zelfs daaronder.

“Dit komt door een sterk dalende vraag naar containers in 2022 en het weer op gang komen van de supply chain van veel goederen die in China worden geproduceerd. De situatie normaliseert zich langzaam maar zeker”, aldus Soren Skou, CEO van containervervoerder Maersk. Ook dit bedrijf gaat de prijzen voor containers waarschijnlijk opnieuw verlagen met 2 tot 4 procent in het komende jaar.