INTR. interviewt de eigen medewerkers voor de online rubriek INTR.view op de werkvloer. Deze keer is het de beurt aan twee parketexperts van de groothandel: Frank Linde en Rick de Vries.

We citeren een deel van dit interview:

Hoe zijn jullie bij INTR. terechtgekomen?

Frank: “INTR. wil graag dat wij ons bezighouden met parket en de benodigde materialen (lijm, lak, olie, gereedschap etc.). Het leuke is dat ik dat op 1 april van dit jaar precies 30 jaar doe. Ik ben in 1994 via mijn eerste werkgever met het vak hout in aanraking gekomen. Ongeveer anderhalf jaar geleden belde Rick mij op en vroeg: ‘Frank, wij willen bij INTR. de parkettak verder oppakken. Zou jij bij ons willen komen?’ En zo geschiedde.”

Rick: “Ik ben begonnen bij INTR. als productmanager parket en later is dat uitgebreid met vloertechniek. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is de veelzijdigheid.”

Wat maakt het parketvak zo bijzonder?

Frank: “Het allermooiste aspect van het parketvak is het ambachtelijke werk. Dat is eigenlijk wat we nastreven in het houtvak: met mooie houtsoorten/kleuren prachtige patronen creëren.” Rick sluit zich daar volledig bij aan: “Absoluut. Samen met de architecten ga je op zoek naar bepaalde patronen waarbij je alles nauwkeurig hebt berekend. Daar kan soms wel weken overheen gaan. Wanneer je dan het eindresultaat ziet, ben je een tevreden mens.”

Hoe zou je je collega omschrijven als persoon?

Volgens Frank kan Rick wel wat van zijn rust gebruiken: “Ik ben als persoon wat rustiger dan Rick. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid. Wat ons sterk verbindt, is een gedeelde passie en beleving voor het parketvak. We willen die passie graag delen en mensen helpen. We vinden het gewoon fijn om met het ambacht bezig te zijn.” Rick is het helemaal eens met de woorden van zijn collega: “We delen een enorme passie voor parket en hout.”

Welke eigenschap(pen) hoort/horen bij jou als persoon?

Rick: “Ik hou van gezelligheid en ik ben erg direct.”

Frank: “Ik ben een enorme levensgenieter.”

Klik hier voor het volledige interview met het duo:

https://www.intr.nl/blog/item/intr-view-op-de-werkvloer-frank-linde-rick-de-vries-295/?utm_source=linkedin&utm_medium=social+media&utm_campaign=social_intrview_fr