Na de lancering van Invictus luxe vinylvloeren in het Verenigd Koninkrijk brengt Associated Weavers het succesvolle concept nu ook naar de Benelux. Met deze stap toont de tapijtproducent zijn ambities om zijn activiteiten verder uit te breiden in Europa als veelbelovende uitdager in de markt van luxury vinyl flooring (onder het merk Invictus).

In 2018 lanceerde Associated Weavers (AW) in het Verenigd Koninkrijk Invictus Luxe Vinylvloeren. Het merk werd snel opgepikt en kreeg al gauw de term ’trade favourite’ opgespeld dankzij de imposante branding, innovatieve display en de gebalanceerde collectie. In de drie opeenvolgende jaren werd Invictus door de vaklui en de vakpers bekroond als beste vloermerk, beste marketing en beste shopdisplay op de Flooring Innovations Awards.
Sinds kort is Invictus ook in de Benelux beschikbaar. Hiervoor werd een mix van Dryback & Rigid Click dessins ontwikkeld in hout, steen en visgraat, aangepast aan de specifieke wensen van de markt. Qua afwerking zijn er twee mogelijkheden: de Primus met 0.3 mm Scratchmaster toplaag en de Maximus, met 0.55 mm Scratchmaster toplaag. Met zijn ultrasterke coating en zeer efficiënte toplaag biedt Invictus luxevinylvloeren een excellente slijtagebescherming. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vinylvloer bestand is tegen het drukke gezinsleven met kinderen en huisdieren. Deze kwaliteit komt ook nog eens tot uiting in de naam van de lijn, die dan ook niet toevallig is gekozen. ‘Invictus’ betekent in het Nederlands ‘onoverwinnelijk’. Deze vloeren zullen dan ook zeker aan deze verwachtingen voldoen.
Naast kwaliteitsvol design staat Associated Weavers met lnvictus ook garant voor een geweldige klantervaring. De aantrekkelijke branding en visuals zijn het hoogtepunt van elke winkel en trekken onmiddellijk de aandacht van de klant. De instore-display werd heruitgevonden en ontpopte zich tot een intuïtieve digitale module die de klant door een fun & efficiënt aankoopproces leidt. De symbiose tussen traditionele stalen en een digitale reis is ongezien in de vloerbekledingssector.
Dankzij uitgebreide online campagnes vind de eindconsument vlot zijn weg naar Invictus. In 2020 lokte de website maar liefst 580.000 bezoekers en ondertussen abonneerden meer dan 12.500 Invictus fans zich op de officiële Invictus sociale mediakanalen. Via deze kanalen blijven klanten steeds op de hoogte en worden o.a. de nieuwste productlanceringen, onderhoudstips en inspirerende interieurfoto’s van klanten gedeeld. Door bestaande klanten en nieuwe fans samen te brengen ontstaat een bloeiende Invictus community, wat de sterke online aanwezigheid verder bevordert.