THOMSIT richt zich in 2022 op het thema renovatiesystemen. In de loop van het jaar presenteert THOMSIT voor verschillende renovatiegevallen de geschikte systemen, waarbij het startthema de renovatie van slechte ondergronden is, inclusief contactgeluidsisolatie. Wat alle systemen gemeen hebben, is dat THOMSIT met de juiste systemen renovatie voor de vakman zo eenvoudig mogelijk maakt.

Renovatie respectievelijk sanering vormt een groot en aanzienlijk aandeel van het totale bouwvolume in de Benelux. De renovatie van vloerbedekkingen speelt hierbij een centrale rol. Renovatie van vloerbedekkingen is echter vaak een uitdaging, met name in oude gebouwen. Daarom start THOMSIT met de jaarcampagne Renovatiesystemen, waarbij de vakman centraal staat. Het doel van THOMSIT is het om de werkzaamheden op de bouwplaats zo eenvoudig mogelijk te maken. Hiertoe introduceert THOMSIT in de loop van het jaar verschillende renovatiesystemen voor de meest uiteenlopende saneringseisen –steeds met het doel om de meest effectieve oplossing te bieden voor de desbetreffende renovatie-uitdaging.

Het gaat hierbij om snelle, tijd- en kostenbesparende oplossingen, ook voor moeilijke gevallen. De desbetreffende producten van een systeem zijn exact op elkaar afgestemd en probleemloos te verwerken. De bijbehorende flyer toont gedetailleerd de werkstappen voor de vakman om de systeemproducten op een geschikte manier op de bouwplaats in te zetten. Meer informatie over THOMSIT-renovatiesystemen vindt u op: https://www.thomsit.nl/toepassingen/renovatiesystemen/.

Het eerste renovatiesysteem dat nu wordt gepresenteerd, betreft de voorbehandeling van oude ondergronden met extra contactgeluidsisolatie. Met behulp van het egaliseermiddel THOMSIT AS 2 en de THOMSIT TF 305 isolerende onderlaag kan de verwerker slechte ondergronden contactvrij ontkoppelen, en een dunne maar efficiënte contactgeluidsisolatie inbouwen. Daarbij hoeft de oude vloer niet eens te worden verwijderd, wat tijdrovend is en veel vuil veroorzaakt.

THOMSIT AS 2 is een vezelversterkt anhydrietegaliseermiddel voor het egaliseren van 3 – 30 mm in één bewerking. Dankzij de vezelversterking worden scheuren voorkomen en wordt een nagenoeg spanningsvrij, glad oppervlak verkregen.

De universele contactgeluidsisolatie THOMSIT TF 305 heeft een laag gewicht per oppervlakte-eenheid en uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Dankzij de geringe materiaaldikte van 5 mm zorgt dit voor een lage opbouwhoogte, wat met name bij de renovatie van oude gebouwen een belangrijke eis is. De zelfklevende THOMSIT TRD 5 randisolatiestroken ronden het systeem af. Deze zijn bedoeld voor het aansluitgedeelte tussen vloer en wand, en dragen bij aan het voorkomen van akoestische bruggen.

Het belangrijkste voordeel van dit THOMSIT-renovatiesysteem is dat het verwijderen en afvoeren van oude dekvloeren niet nodig is. Dit betekent minder werk en kostenbesparingen. Na zeven werkdagen kan het oppervlak weer worden gebruikt. Dankzij de isolerende onderlaag TF 305 wordt het waarneembare contactgeluid voor de gebruiker met de helft gereduceerd.

“Dit renovatiesysteem biedt de vakman enorme pluspunten: lagere kosten, minder mankracht nodig, eenvoudige verwerking en bovendien een snellere voortgang van de bouw”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing PCI-Groep. “Eenvoudige, snelle en ongecompliceerde oplossingen, ook voor moeilijke renovatiegevallen – dat is een duidelijk concurrentievoordeel dankzij THOMSIT.“