HARO heeft voor de designvloer Disano het Blaue Engel certificaat: geen plasticiden en geen pvc in deze vloeren. Het assortiment is onlangs uitgebreid.

De Saphir en Project series zijn watervaste volledig plastic oplossingen van 2 mm dik (Project) of 4.5 mm dik (rigid core board en Top Connect kliksysteem: Saphir) in 15 identieke decoren voor beide modellen. Oak Picardie is een nieuw decor in de kleuren Nature Light, Nature Medium en Grey. Daarnaast zijn er drie nieuwe aantrekkelijke tegelformaten voor Oak Picardie.

Wat betreft designvloeren met een HDF kern heeft HARO de ClassicAqua, LifeAqua en WaveAqua series. ClassicAqua heeft nu een kern van 9.8 mm dik en een nieuwe aferking van de toplaag die volgens de fabrikant uit Rosenheim nog beter bestand is tegen krassen. LifeAqua is op termijn de opvolger van SmartAqua en heeft een formaat van 235 x 1800 mm. Oak Sheffield is het nieuwe decor van deze serie in de kleuren White, Nature, Light, Nature Medium, Nature Dark en Grey, wat weer past bij het Easy Selling concept van de fabrikant: alle modellen in een compact aantal kleuren om te voorkomen dat je door de bomen het Beierse bos niet meer ziet.

LifeAqua heeft nu ook de SmartAqua tegelmodellen van 313 x 631 mm in vier steendecoren (Sandstone, Concrete Light, Concrete Dark en Slate) plus een versie in marmerlook. De WaveAqua is in 2021 gelanceerd als instapmodel: extra robuust in de formaten 1282 x 193 x 8 mm of als XL van 2200 x 243 x 8 mm. Geschikt voor natte ruimten en verkrijgbaar in alle kleuren uit het Disano gamma.

Klaus Trautner, hoofd van de productontwikkeling bij Haro: “We zijn heel trots op onze nieuwe Disano lijn voor 2022, als houtspecialisten hechten we veel belang aan gezonde vloeren die er perfect uitzien als hout of natuursteen.” Nu nog dealers in Nederland vinden.