Goed nieuws aan het begin van het jaar: vloerenfabrikant Parador uit Coesfeld kan zich verheugen over twee nieuwe belangrijke onderscheidingen. Parador behoort met het TOP 100-keurmerk tot het team van de 100 meest innovatieve middenstandsondernemingen in Duitsland en werd bovendien uitgeroepen tot Top-Innovator 2022. Bovendien heeft de in het najaar van 2020 gepresenteerde One Ground Design Edition (zie boven de uitvoering Rotterdam) de internationaal hoog aangeschreven Good Design Award 2022 gewonnen.

 Voor zijn doordacht innovatiemanagement werd Parador nu met het TOP 100-keurmerk als Top-Innovator 2022 onderscheiden. De TOP 100 eert de meest innovatieve ondernemingen uit de Duitse middenstand en is de enige wedstrijd die innovatiemanagement erkent. Het is dan ook de belangrijkste prijs voor innovatieve ondernemingen uit de middenstand. Alleen creatieve bedrijven met een visie en gevoel voor innovatie halen de top van de 100 meest innovatieve middenstandsondernemingen in Duitsland. Parador neemt al voor de vijfde keer met succes deel.

Bovendien heeft de onderneming na de Open Frameworks Design Edition van Hadi Teherani nu al voor de tweede keer de Good Design Award ontvangen, nu voor de vloeren van de One Ground Design Edition, die Parador in de herfst van 2020 voor het eerst aan het publiek presenteerde. Sindsdien hebben de acht buitengewone vloeren en de bijbehorende marketingcampagne verschillende nationale en internationale onderscheidingen gekregen, waaronder de Red Dot Award, de German Design Award, de German Brand Award en de Muse Design Award.

De Good Design Awards zijn een van de oudste internationale designprijzen en stimuleren al sinds 1958 uitmuntendheid in design en innovatie. Het programma trekt elk jaar nieuwe en innovatieve designprojecten uit de hele wereld aan en bekroont het beste op alle gebieden van design, architectuur, engineering, onderzoek en sociale innovatie. De door Ray en Charles Eames ontwikkelde Good Design Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum en een internationale jury van deskundigen en behoren tot de meest gerenommeerde en prestigieuze designprijzen ter wereld.

“Wij zijn ongelooflijk trots dat wij met deze twee prijzen zijn bekroond. Deze onderscheidingen benadrukken de voortrekkersrol van Parador op het gebied van design, innovatiemanagement en productieperfectie. Onze merkessentie ‘Living Performance’ staat voor de combinatie van levenskunst en prestatievermogen. Deze twee onderscheidingen maken duidelijk dat wij deze ambitie elke dag in de praktijk brengen met onze producten en diensten,” aldus Birgit Kunth, hoofd Merk, Marketing en Communicatie, over de betekenis van deze onderscheidingen.