B.I.G. Yarns staat voor het eerst op de Clerkenwell Design Week (Londen, 24-26 mei 2022) en de Belgische garenfabrikant kijkt ernaar uit om tapijtfabrikanten, architecten en ontwerpers te inspireren met de nieuwste garens voor creatief en duurzaam projecttapijt.

“We zijn zeer gedreven om garens aan te bieden die verder gaan dan alleen voor een product. Onze garens openen een poort naar creativiteit en vernieuwing naar een bepaalde sfeer in een gebouw. De juiste mix van kleuren, contrasten, patronen en texturen in de vloerbedekking kan emoties teweegbrengen, opvattingen uitdagen, comfort verhogen en zelfs een gevoel van welbevinden versterken. De Clerkenwell Design Week (CDW) brengt fabrikanten van projecttapijt, architecten en interior design professionals samen waardoor we een op een met deze partijen kunnen spreken over alle aspecten van het samen ontwerpen van verrassende vloerbedekking,” aldus Global Sales Director, Glenn Hyzak.

B.I.G. Yarns’ collecties op basis van polyamide presteren sterk met een nadruk op design dankzij opmerkelijke kleurcontrasten en patronen: van bulk continuous filament (BCF) tot getwiste garens, van uni tot multi color garens en met een waarde van tussen 650 en 15.000 dTex.

Designers kunnen gebruik maken van garens in klasse 33 zoals Resilya, Softitude, en de nieuwe ColorMind oplossingen. Ook kunnen ze zich maandelijks laten inspireren via  #CatchtheColor. ColorMind biedt een groot aantal kleuren op voorraad voor een snelle toepassing. Lengte en dikte van het garen kan ook worden aangepast voor nog meer designmogelijkheden.

Plus dat de fabrikant stappen onderneemt om de ecologische impact van de garens te verminderen zonder concessies te doen aan kleur of tufteigenschappen. Met de EqoCycle PA6 garens die gerecyclede bestanddelen bevatten van PA6 garens en die opnieuw volledig herbruikbaar zijn wordt er zorvuldig met grondstoffen omgegaan en wordt de impact op het milieu verminderd. De EqoBalance garens gebruiken ook minder fossiele brandstoffen om gemaakt te worden en stoten in de productie minder CO2 uit. Beide kwaliteiten hebben volgens de fabrikant exact dezelfde eigenschappen als virgin material.

“B.I.G. Yarns is vastbesloten om de leiding te nemen in het helpen van fabrikanten met het voldoen aan de eisen van de projectmarkt op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.We hebben onze productiecapaciteit verhoogd voor het maken van garens uit drie vezels uit de beste polyamide voor nog meer vrijheid in kleur, contrast en dessins. We kunnen nu nog flexibeler produceren en inspelen op veranderende behoeften van fabrikanten,” zo zegt Emmanuel Colchen, General Manager, B.I.G Yarns.

B.I.G. Yarns is te vinden tijdens het CDW festival op stand D11 in de Church of St John in Clerkenwell. Klik op de site voor meer info:  CDW website