Meer dan 50 jaar geleden introduceerde Tarkett met succes homogeen vinyl als vloerbedekking voor ziekenhuizen, scholen en zelfs luchthavens. Met de nieuwe kwaliteiten iQ Granit en iQ Eminent zet de fabrikant dit succesverhaal voort.

Tarkett zet zich in voor een circulaire economie en probeert de levenscyclus van haar producten zoveel mogelijk sluitend te krijgen. Deze nieuwe homogene vinylkwaliteiten zijn hier een voorbeeld van. Zowel iQ Granit als iQ Eminent hebben een zeer geringe CO2 voetafdruk, een aandeel aan gerecyclede bestanddelen van 25 procent en een levensduur van ten minste 30 jaar. Beide producten zijn volledig recyclebaar en kunnen na gebruik verwerkt worden tot nieuwe producten met het Tarkett ReStart programma. Op aanvraag zijn beide kwaliteiten verkrijgbaar in vinyl op bio basis voor 35 procent minder CO2 uitstoot.

iQ Granit biedt oplossingen voor akoestiek, ESD en veiligheid voor toepassingen met de allerstrengste eisen op deze gebieden. De collectie omvat 14 standaard kleuren met dezelfde NCS code voor de mooiste kleurencombinaties. Tarkett iQ vloeren zijn te renoveren, bezitten een zeer goede bestendigheid tegen chemische stoffen en zijn zeer goed te reinigen en te desinfecteren. Stabiel, sterk en ook goed tegen de wanden aan te leggen om zo de vloer te laten doorlopen.

iQ Granit en iQ Eminent tellen in totaal 76 kleuren in 4 dessins en 4 kleurgroepen die zich laten combineren. Ook zijn er speciale decoren verkrijgbaar met een dementiegevoelige lichtreflectiewaarde van tussen 10 en 40 procent voor extra veiligheid in zorginstellingen.