Lana Wool is net als Carre Wool en Manilla Wool vervaardigd van 100 procent zuiver scheerwol en kenmerkt zich door zijn licht gemêleerd karakter en fraaie grove poollussen in diagonale richting. Kiezen voor een natuurlijk wollen tapijt is kiezen voor duurzaamheid. Wol is een biologisch afbreekbare en hernieuwbare vezel met een práchtige textuur en fántastische eigenschappen. Een ‘Merino schaap’ produceert wel 5 kilo scheerwol per jaar, een materiaal wat ieder jaar opnieuw op natuurlijke wijze geleverd wordt en te recyclen is en dan ook een lage impact op het milieu heeft.

Wol blijft populair als materiaal voor tapijt, dit zowel bij huiseigenaren als in de commerciële sector en bij architecten. Het is een materiaal wat ongelooflijk lang meegaat als het op de juiste manier wordt verzorgd. Duurder in aanschaf maar kwalitatief superieur waardoor tapijt van wol er jarenlang – zo niet decennialang – goed uit blijft zien. Stofzuig regelmatig en maak gebruik van speciale onderhoud- en reinigingsmiddelen voor wol. Woolmark® Merino wol is een hoge kwaliteit wol, luxueus zacht met een authentieke schoonheid. Wollen tapijt is van nature vlekafstotend en zelfreinigend. De in wol aanwezige natuurlijke oliën zijn bestand tegen vuil en stoten vervuilingen op oliebasis af. Wol is zeer sterk, veerkrachtig en volumineus waardoor Lana Wool onder andere geschikt is voor gebruik op trappen en bij zwenkwielen.

Wol neutraliseert geuren en is een ideale vloer om allergie te voorkomen. De minuscule schubben van wol vezels houden fijn stof vast totdat het wordt opgezogen. Daarnaast is het een veerkrachtige en ‘slimme’ vezel met het vermogen om vocht, tot wel 30 procent, in de lucht te absorberen en het vervolgens weer af te geven wanneer de atmosfeer droog wordt waardoor het voor een prettig binnenklimaat zorgt. Wol is net als iedere vloerbedekking geluiddempend en akoestiek verbeterend. Doordat wol warme lucht vasthoudt voelt Lana Wool is in de winter heerlijk comfortabel. In de zomer werkt dit net andersom en houdt wollen vloerbedekking koele lucht vast waardoor de vloer een fijn verkoelende werking heeft.

Imola Project is een prachtig rijke ‘Level Cut Loop’ tapijtkwaliteit met een uitzonderlijke en karakteristieke mix van een gemêleerd dessin met een afwisseling van gesneden tapijtpolen en lussenpolen. Het decor van deze kamerbrede vloerbedekking heeft een volledig unieke look dankzij de ‘Exclusive Chromojet Print’ technologie in combinatie met het rapport van ruim 2 bij 2 meter. Zo ontstaat een kenmerkend en levendig dessin dat gegarandeerd een indrukwekkende sensatie creëert bij zowel woon- als projecttoepassing.

De combinatie van zowel ‘cutpile’ als ‘looppile’ met print geeft een verandering van uiterlijk bij wisseling van lichtinval. Toegepast in de lengte of breedte genereert dit een meer contrastrijk of een juist subtieler voorkomen. Laat u adviseren door uw Interfloor dealer voor een vakbekwaam en persoonlijk advies en het door u gewenste resultaat!

Het meerkleurige basaltdessin van Imola Project is verkrijgbaar in 8 zorgvuldig geselecteerde kleurcombinaties. Van ingetogen natuurlijke en aardse ton-sur-ton tinten tot pittig ‘vulcano-red’ of contrastrijk ‘black-lava-orange’ waarbij het diep donkere decor is verrijkt met kleine nuances vulkaan rood. Met zijn toegekende hoge gebruiksclassificaties is deze stijlvolle kamerbrede vloerbedekking geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis. Toegepast in een hal, doorlopend over de trap tot kantoor aan huis waarbij zowel vloerverwarming als meubels met zwenkwielen geen belemmering vormen. Met zijn klasse 32 kan Imola Project ook projectmatig zijn charmes tonen. Een absolute eyecatcher van bungalow tot hotel-restaurant. Gewaagd in een showroom of galerie doordat Imola Project daar wellicht de aandacht van de bezoeker/het publiek naar zich toe zal trekken.

Zowel het stijlvolle uiterlijk als de eigenschappen maken dit sterke tapijt uitermate geschikt als vloerkleed.Extra Soft, comfortabel, geluiddempend en warmte isolerend. Imola Project is vol overtuiging een exclusief luxe toevoeging bij een harde vloer of vernieuwing van een ruimte.Van een ‘extra large’ energiek karpet in een grote loft of hotellobby tot een betaalbaar en gemoedelijk rond vloerkleed in de kinderkamer. Zie voor meer informatie en afwerkingen: ‘Karpet op maat’ »