Beaulieu Flooring Solutions, onderdeel van de Beaulieu International Group (B.I.G.), is klaar om voort te bouwen op de sterke resultaten van 2020. Het Belgische bedrijf doet dit met het fabriceren van vloeren die design, functionaliteit en duurzaamheid combineren voor 2021 en daarna.

Wim Coppens (foto), Vice President van Beaulieu Flooring Solutions sinds januar1 2020, kijkt er naar uit om dit jaar meerdere nieuwe producten en investeringen aan te kondigen om in de voorhoede van de vloerenindustrie te blijven. Dit geldt voor nog duurzamere elastische en harde vloeren. De afgelopen 5 jaar heeft B.I.G. aanzienlijke investeringen gedaan in het uitbreiden van de fabriekscapaciteit in Wielsbeke (vinyl vloerdelen), het Russische Kameshkovo (tweede productielijn voor vinyl van de rol) en het Sloveense Žalec (digitale printlijn). Dit in aanvulling op de vinylproductie (rollen en vloerdelen) in Georgia, USA en een tapijtfabriek in het Canadese Acton Vale.

Met de focus op digitaal printen van harde en elastische vloerbedekking speelt de fabrikant in op het snel en flexibel kunnen reageren op consumententrends en lifestyles. R&D op het gebied van duurzaamheid heeft onder andere geleid tot de tapijtkwaliteit Rewind : 100 procent vrij van polyolefine en latex and volledig recyclebaar. Dit is een goed voorbeeld van hoe het bedrijf vloerbedekking wil weghouden van landwinningsprojecten. Teams werken nauw samen vanuit verschillende disciplines binnen de groep in de richting van een circulaire economie. Wim Coppens: “Beaulieu Flooring Solutions heeft een stevige basis om vanuit te groeien en ik ben enthousiast om leiding te kunnen geven aan een bedrijf dat zo gericht is op de behoeften van de klanten, dat zo gericht is op toegevoegde waarde via vooroplopen in producten en duurzaamheid vanuit een gesloten product life cyclus.”

Hij vervolgt: “Beaulieu Flooring Solutions is een zeer veelzijdige producent en verkoper van vloeren. We hebben laten zien dat we pandemie-proof zijn en dat we niet voor niets bekend staan om onze flexibiliteit en service. Ik ben er trots op dat onze medewerkers zo positief hebben geholpen bij het reageren op en aanpassen aan de huidige omstandigheden: de uitdagingen op het gebied van grondstoffen en transport en het minimaliseren van de impact hiervan op de productie voor bestaande en nieuwe klanten. Over de gehele wereld zijn lifestyles veranderd en daarmee ook de verwachtingen en de eisen. Alle ogen zijn nu gericht op de toekomst, om inspirerende, creatieve oplossingen te bieden als antwoord op de trends die van invloed zijn op alle individuele segmenten van onze bedrijfsgroep.”