Met de overname van de parketgroothandel De Eik, gevestigd in Eindhoven, op 28 juni 2022, breidt W. & L. Jordan, de toonaangevende leverancier van vloerbedekking voor de professionele verwerker en speciaalzaken in Midden-Europa, zich verder uit in Nederland. In mei 2021 opende Jordan de eerste Nederlandse JOKA vestiging in Hengelo, in het oosten van het land. In oktober volgde de uitbreiding in het westen met Viehoff, met de vestiging in Heerhugowaard en per 4 juli in Vlijmen. En nu, met de integratie van De Eik, verdere uitbreiding in het zuiden van Nederland.

Opgericht op 1 april 1932 door Henk Kant en nu gerund door Nicole Kant als de derde generatie, concentreerde het familiebedrijf De Eik zich aanvankelijk op de productie van eikenhouten meubelen en buitenspeelgoed. In de jaren negentig schakelde het onder leiding van Jan Kant over op parketvloeren. Met de huidige integratie in W. & L. Jordan GmbH, eveneens een familiebedrijf, zal het bedrijf in Eindhoven op dezelfde voet worden voortgezet.

Uitbreiding van het productengamma
Het vroegere productassortiment, dat voornamelijk uit parketvloeren en onder meer laminaatvloeren bestond, zal geleidelijk worden uitgebreid met het JOKA-assortiment van producten en diensten. Het assortiment van de internationale merkleverancier JOKA strekt zich uit van parket-, laminaat-, designvloeren (LVT) en tapijt tot woningtextiel, zonwering, gereedschap en accessoires. Zo bedient Jordan de woninginrichting, parketspeciaalzaak, vloerenleggers, parketteurs en projectinrichting. Daarnaast adviseert zij binnenhuisarchitecten, stylisten en projectontwikkelaars.

Frank ter Beke is verantwoordelijk voor de algehele leiding van de Jordan Groep in Nederland. Hij wordt bijgestaan door Sales Manager Bob Snoek en Rob Otte. “Wij zijn zeer verheugd over de overname van De Eik. Dit familiebedrijf past heel goed in het Jordan familiebedrijf. Samen met Nicole Kant en haar team zijn we ervan overtuigd dat De Eik/JOKA Eindhoven een groot succes zal worden in Nederland,” aldus Frank ter Beke.

Partner van de vakman
Met de overname in de Jordan Groep, zullen klanten profiteren van vele extra service aanbiedingen. In de toekomst zullen de Nederlandse locaties dagelijks worden bediend vanuit het Duitse centrale magazijn in Kassel. Dankzij de efficiënte logistiek kan het bedrijf zijn klanten op betrouwbare wijze binnen 48 uur bevoorraden en biedt het tevens een breed scala aan diensten aan.
Verdere partnerschappen of locaties in Nederland zijn welkom.