Bona zet de trend in vloerstyling met Bona Inspiration, een nieuw concept voor het ontwerpen van trendy vloerstijlen. In samenwerking met de internationaal bekende trendwatcher Cay Bond heeft het merk zijn pijlen nu gericht op de vloer als cruciaal designdetail.

Interieurontwerp en huisdecoratie worden al sinds jaar en dag beïnvloed door trends, maar vloerrenovatie loopt in dit opzicht een stap achter, zo meent de Zweedse fabrikant. Bona wil hier graag verandering in brengen. In samenwerking met Cay Bond, die meer dan 30 jaar ervaring heeft met trends in de wereld van mode, ontwerp en interieurs, heeft Bona een compleet nieuw concept ontwikkeld – ter inspiratie en voor het creëren van trendy stijlen en vloereffecten.

“We hebben een concept ontwikkeld waarmee met behulp van onze producten en technieken voor houten vloeren de juiste stijl en het juiste effect bereikt kunnen worden. Met de juiste behandeling is het mogelijk de ziel van de vloer te behouden en een nieuwe look te creëren zonder een nieuwe vloer te leggen. Met het uitgebreide productaanbod van Bona is het mogelijk een bestaande vloer in niet meer dan een paar uur om te toveren”, zegt Patrik Mellnert, Product Manager bij Bona.

Bona Inspiration bestaat uit een inspiratiepalet met een serie interieurstijlen waarin houten vloeren een essentiële rol vervullen. Met de schuur- en borstelmethoden, parket lakken en parket oliën van Bona kan iedere houten vloer een tweede leven worden gegeven, zo stelt de fabrikant. De trends voor de toekomst lopen uiteen van donkere, rustieke vloeren tot vloeren met een lichte, gelakte finish. Het restylen van oude houten vloeren is niet alleen duurzaam, maar ook mooi en een belangrijke trend voor de toekomst, zo vermoedt Bona.

Het concept wordt in 2018 in Europa, de Verenigde Staten en Azië geïntroduceerd. Ik vind het een goed teken dat de fabrikant de vloer als een integraal deel van het trendy interieur ziet, en niet meer als een op zichzelf staand onderdeel. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de concrete invulling van dit concept. Wordt vervolgd!