Plinten & Profielen Centrale B.V. (“PPC”), een leidende en landelijk opererende groothandelsorganisatie in harde vloeren en aanverwante producten, kondigt aan dat zij – na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt – een samenwerking aan zal gaan met NewPort Capital (“NewPort”). Met de toetreding van NewPort als investeerder kan PPC haar positie bij de Nederlandse offline en online vloerenspecialist en bredere woninginrichter verder uitbouwen en verstevigen. Aandeelhouders en directieleden Lisa en Peter Klaassen blijven samen met de overige leden van het managementteam de directie van PPC voeren.

Peter van den Anker, Partner bij NewPort, licht toe: “PPC is opgericht door Drees Klaassen, de vader van Lisa en Peter, als groothandel voor bijproducten van hardhouten en laminaatvloeren. De onderneming is uitgegroeid tot een autoriteit in de Nederlandse vloeren- en plintenhandel. Zowel bij klanten als medewerkers heeft PPC een geweldige reputatie. De onderneming heeft zich in de afgelopen 23 jaar ontwikkeld van een specialist in plinten en randafwerking tot een full-service B2B organisatie in harde vloeren en al haar toebehoren. Onder leiding van Lisa en Peter heeft PPC sterke groei laten zien in omzet en marktaandeel, maar zij hebben vooral ook een zeer professionele, klant- en IT-gedreven organisatie gebouwd. Inmiddels telt PPC zes locaties vanuit waar de professionele vloerenlegger wordt bediend. Het is onze intentie om dit bewezen model in de toekomst verder uit te bouwen.”

Thessa Hoogendorp, Investment Manager bij NewPort, vult aan: “De sterke groei die PPC heeft doorgemaakt is gerealiseerd door de volledige organisatie en bedrijfscultuur om klantgerichtheid heen te bouwen. De klant centraal stellen staat aan de basis van alles wat PPC doet en dat wordt weerspiegeld in hoge klant- en personeelstevredenheid. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Lisa, Peter en de rest van het managementteam.”

PPC heeft een mooie historie en ambitieuze plannen voor de toekomst. Hierbij zal de klant altijd centraal blijven staan. Volgens Lisa Klaassen, DGA van PPC, is NewPort de perfecte partner om samen het verstevigen van de marktpositie tot uitvoer te brengen. “Met het partnership met NewPort staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase van het bedrijf waar ik al meer dan 20 jaar bij betrokken ben. Samen met Peter, NewPort en ons MT zullen we verdergaan als aandeelhouders van PPC. De investering van NewPort geeft PPC de mogelijkheid om de groeikansen die wij zien te benutten, de kwaliteit waar wij voor staan te waarborgen en onze marktpositie in Nederland te verstevigen.” Peter Klaassen, DGA van PPC, vult aan: “Met haar brede netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën en persoonlijke benadering is NewPort de juiste partner voor PPC.” Hierboven ziet u Lisa en Peter Klaassen.

Lisa: “Peter en ik blijven de dagelijkse leiding houden over het bedrijf en voor de klanten en de medewerkers zal er in de praktijk geen verandering plaatsvinden. Het is dan ook geen overname door New Port, zoals wel is gesuggereerd, maar een deelname van een mede-investeerder. New Port kijkt mee, er zit ook niemand van New Port met een bureau op kantoor de mensen op hun vingers te kijken. Ik ben heel blij dat we een partner hebben gevonden nu Peter en ik nog volop genieten van onze werkzaamheden, het is een totaal andere situatie wanneer we iemand hadden moeten zoeken wanneer we er geen zin meer in zouden hebben gehad.”