Gisteren hield Uzin Utz traditiegetrouw haar relatiedag bij golfclub Het Rijk van Sybrook in Enschede. En wederom verliep deze dag sportief en sociaal gezien uiterst succesvol.

Ongeveer 200 genodigden kwamen om te golfen, te mountain biken, te klootschieten, op een e-chopper over de wegen te scheuren of een out of the box golf clinic te volgen (waarbij veel ballen uit andere sporten voorbij kwamen). Iedereen kreeg een een mooie koningsblauwe polo uitgereikt en de klanten en andere relaties van Uzin Utz uit binnen- en buitenland konden na de lunch aan de slag.

 

Zelf koos ik voor de zesde keer op rij voor het klootschieten (Twentser kan het niet) en mijn teamgenoten David en Andre uit Capeel aan den IJssel wisten mijn zeer traag op gang komen en falende techniek ruimschoots te compenseren met prima worpen. Voor de niet-ingewijden: klootschieten heeft niets te maken met vuurwapens of lichaamsdelen maar is het afleggen van een parcours door het onderhands zo ver mogelijk gooien van een met lood verzwaarde houten bal. Wie het parcours als team in zo weinig mogelijk worpen aflegt heeft gewonnen. Het werd spannend, maar onze tegenstanders (John, Tiny en Marcel) wonnen met 4 worpen verschil: 42-46. Hiermee leek het er op dat onze directe tegenstanders de hoofdprijs zouden pakken maar een Duitse equipe wist de fenomenale score van 42 op mysterieuze wijze alsnog te verbeteren en won daarmee de hoofdprijs.

 

De dag werd afgesloten met een waar food festival aan lekkernijen onder muzikale begeleiding. Het weer deed gezellig mee deze keer en iedereen beleefde een topdag op de grens van Enschede en Lonneker. Veel dank voor de uitstekende (culinaire) verzorging aan het voltallige team van Uzin Utz.