Forbo Flooring, marktleider in duurzame vloeroplossingen, presenteerde tijdens ARCHITECT @ WORK vorige week in Rotterdam haar nieuwe duurzame vloer: Marmoleum Walton Circulair, geproduceerd van post-usage materiaal. 

Forbo Flooring neemt al jaren snijrestanten van de installatie van vloeren retour via het back to the floor programma en neemt nu een volgende stap in dit circulaire initiatief door middels de take-back service nu ook compleet gebruikte vloeren terug te nemen. Het bedrijf neemt linoleum vloeren die jarenlang dienst hebben gedaan terug en recycelt deze in een nieuwe linoleum vloer die weer jaren mee gaat. Teruggenomen materiaal wordt in Forbo’s eigen productie verwerkt in ‘nieuw’ linoleum: Marmoleum Walton Circulair. Met zowel post-use gerecycled materiaal in de onderlaag als -voor het eerst – in de bovenlaag.

“Forbo Flooring Systems ontwerpt vloeroplossingen met een betere toekomst in gedachten. Forbo’s vloeren maken betere plekken van de ruimtes waar mensen werken, wonen, communiceren, ontspannen, genezen, leren en spelen. Het bedrijf maakt niet alleen ruimtes, maar ook de wereld beter. Forbo is een betrouwbare partner voor volledig circulaire vloeroplossingen die gemaakt zijn met hernieuwbare grondstoffen. Recycling en het bereiken van CO2-neutraliteit zijn essentieel”, aldus de fabrikant.

Het bedrijf uit Assendelft vervolgt: “Forbo houdt circulariteit centraal in alles wat het bedrijf doet en creëert daarmee duurzame vloeren voor vandaag en morgen. Marmoleum is de meest duurzame vloer: het bevat 97% natuurlijke grondstoffen waarvan 72% snel hernieuwbaar en een grote hoeveelheid gerecycled materiaal. Marmoleum wordt bovendien CO2 neutraal – zonder compensatie – geproduceerd in Nederland.”