De kop boven dit bericht leest als een variant op: wij van WC-Eend adviseren WC-Eend. Maar het zit bij deze overname iets anders in elkaar. Beaulieu Canada en Beaulieu Australia maakten ooit deel uit van het grote Belgische concern , maar waren inmiddels verkocht en in handen van andere eigenaren. In feite koopt het moederbedrijf de afgestoten onderdelen weer terug.

De twee aankopen hebben samen een omzet van ongeveer 150 miljoen dollar. Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft een toepasselijke afkorting: het bedrijf heeft een totale omzet van 2 miljard dollar, waarvan 1 miljard in vloeren. Door deze aankoop werken er nu 5.000 medewerkers bij de groep ondernemingen, dat het hoofdkwartier in Waregem heeft.

In Quebec, Canada wordt tapijt gemaakt, maar ook laminaat, vinyl en zelfs parket. In de fabriek down under, vlakbij Brisbane, maakt men tapijt. Zowel in Waregem als in de twee fabrieken reageert men verheugd over de aankoop/terugkeer. Het spaart weer exportkosten uit wanneer je lokaal kunt produceren. Op de foto de Australische fabriek.