De twintigste editie van het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) vindt plaats op Interieur Collectie Dagen (InCoDa). Tijdens dit kampioenschap laten de beste parketteurs van Nederland zien wat ze in huis hebben aan kennis en vaardigheden. Het NKP wordt georganiseerd door Platform Parketbranche. Er doen dit jaar meer parketteurs mee dan in 2017, namelijk 28 (21 senioren en 7 aspiranten) dit jaar tegenover 24 (17 senioren en 7 aspiranten) vorig jaar.

Het NKP staat open voor alle parketteurs in Nederland en wordt gezien als de ultieme uitdaging om het vakmanschap en ervaring te laten zien. Het NKP bestaat uit twee groepen deelnemers: senioren en aspiranten. Voor alle deelnemers geldt dezelfde opdracht, die uitgevoerd wordt in 8 mm dik tapis op een ondergrond van 150×150 cm. Tijdens de NKP-Workshopdag (maandag 3 september) krijgen de deelnemers de opdracht te zien en lichten de sponsors toe waar men specifiek op moet letten.

De senioren strijden om de Rien Bouwmeester wisselbokaal en de aspiranten om de Ad van Mierlo bokaal. Bovendien laat de Plinten en Profielen Centrale (PPC) de bedrijfsauto van beide winnaars voorzien van speciale NKP-belettering. Daarnaast krijgen alle deelnemers de inmiddels bekende glazen standaard als aandenken en daarbovenop een voucher van 150 euro die ze bij de sponsors kunnen besteden. Ook worden de deelnemers tijdens het NKP voorzien van een speciaal NKP-outfit.

Het NKP vindt plaats op de beursvloer, in de wedstrijdarena van InCoDa. De helft van de deelnemers start op zondag 16 september en de andere helft op maandag 17 september. Op dinsdag 18 september komen alle deelnemers in actie om hun opdracht af te werken (schuren en in de olie zetten). De prijsuitreiking is op dinsdag 18 september vanaf 17.00 uur. Het NKP wordt mede mogelijk gemaakt door PPC, Rigo Verffabriek, Houtbedrijf Kerkhofs, Stauf en Festool met een faciliterende functie voor InCoDa-organisator Easyfairs Evenementenhal.