Onlangs zijn de klaslokalen, de turnzaal en het restaurant van de IEHS, een school in de Brusselse deelgemeente Vorst, voorzien van nieuwe COREtec vloeren. De Ivory Coast Oak van de fabrikant is toegepast op 1.100 vierkante meter.

De vloeren (die per deel de afmetingen 182x1220x8 mm hebben) zijn verkocht en geleverd door het Belgische bedrijf Parketland via verdeler Yepp. COREtec vloeren zijn gemaakt van gerecycleerd hout, bamboo, kalksteen en vinyl. De backing van COREtec  bestaat uit een kurklaag die zorgt voor een perfecte geluidsdemping, aldus de fabrikant. Door het lijmloze geïntegreerde kliksysteem kan de COREtec® vloer gemakkelijk geplaatst worden, zoals bij dit renovatieproject.

COREtec vloeren kunnen op de bestaande ondergrond en zonder egalisatie of ondervloer geplaatst worden. Volgens de plaatser Parketland is het een plezier om de vloeren van COREtec te installeren: “Ook het feit dat alles direct terug kon geplaatst worden was een enorm pluspunt in een gebouw dat iedere dag gebruikt wordt. Het feit dat er weinig onderhoud aan de COREtec vloeren is, is natuurlijk mooi meegenomen in een school waar heel wat beweging is”, aldus de fabrikant.