Het lijkt wel alsof ik alles wat vanuit Wijk bij Duurstede wordt opgestuurd hier plaats, maar de PPC organiseert nu eenmaal veel evenementen die leuk of nuttig zijn om te vermelden. Deze valt in de categorie leuk.

Paaszaterdag, 31 maart, organiseerde WTC Cothen de Lek en Lingetocht. WTC sponsor Plinten en Profielen Centrale besloot, met de sportiefste klanten, mee te fietsen met de tochten van 75 en 110 kilometer. Alle klanten ontvingen een volledig gesponsord wielertenue. Bona, RIGO verffabriek en PPC zelf stelden de kleding beschikbaar. En natuurlijk niet te vergeten Quick-Step, vaste sponsor van vele wielerprofessionals!

Ruim 100 personen vertrokken rond 10.00 uur vanaf het terrein van PPC in Wijk bij Duurstede. Peter Klaassen: “Geweldig, die opkomst. En gaaf om de hele groep in hetzelfde tenue te zien, zo zijn we ook herkenbaar voor elkaar.” Peter fietste zelf ook mee, eind van de rit had hij 110 kilometer op zijn teller staan. “Best pittig, zo’n tocht als je weinig getraind hebt. We hebben het allemaal gered, zelfs de ongetrainde mensen. Zo zie je  maar weer, als team bereik je meer dan alleen! Niet voor niets een van onze motto’s!”

Ook het weer werkte mee, het was een heerlijke dag. Bij Asperen had PPC zijn eigen tussenstop, natuurlijk met appeltaart. Even ontspannen in de zon. Het enthousiasme van de deelnemers werd steeds groter, wat een prachtige omgeving en mooie club mensen! De snelste fietsers waren na 3 uur al terug, anderen deden het rustiger aan en genoten na terugkomst van een welverdiend broodje met een Radler erbij. En Peter, is het voor herhaling vatbaar? “Zo’n mooie dag, probeer dat maar eens te evenaren, we denken erover na!”