Soepel schakelende parketfabrikant

In het lommerrijke en pittoreske Zevenhuizen is parketgroothandel A12 gevestigd. Verscholen in de bossen doet de vestiging een beetje verlegen aan. Hier geen glanzende showrooms, of uitbundige lichtreclames aan de gevel. Down to earth is een betere omschrijving. De toegangsweg wordt gemarkeerd door een drietal vlaggen met firmanaam die als een soort havenhoofd de bezoeker naar de toegangsweg voert. Niks bijzonders dus. Hoewel….

Parketgroothandel A12 zit met een dilemma. Een luxe dilemma maar toch. Sinds de start van het bedrijf, nu 5 jaar geleden, accelereerde het bedrijf economisch zeer snel. In één van de grote bedrijfshallen zegt één van de drie eigenaren, Mike van der Lem: “Het wordt steeds drukker, steeds voller. Dan kan je je opslag hoger en hoger maken, maar is dat handig? Aan de andere kant; alles op de vloer opslaan is eigenlijk ook geen optie, want straks kunnen onze vorkheftrucks letterlijk hun kont niet meer keren. Dus…” John Broersen is de tweede eigenaar. Hij heeft 22 jaar ervaring in het vak en kent het materiaal hout tot op moleculair niveau. John wordt daarom binnen het bedrijf ‘de houtwurm’ genoemd. De derde eigenaar is Martin van Zanten, een echte ondernemer. 

Hij begon op zijn 16e zijn eerste bedrijf, zat later in de horeca en runde de Woodstore, een parketzaak in Scheveningen, samen met Mike van der Lem. Hoewel de carrières van Mike en Martin soms wel en dan weer niet parallel liepen, verloren ze elkaar nooit echt uit het oog. En ze kenden John Broersen, die voorheen als gedreven vertegenwoordiger met enige regelmaat de Woodstore binnenstapte. En zo stak dit drietal in 2014 de koppen bij elkaar en ontstond al snel de eerste ruwe contouren van wat later A12 Parket zou worden. Martin: “We hadden al gelijk een mazzeltje. Deze hal is van mijn vader en stond leeg. Nou ja, toen zijn we gewoon maar begonnen.” 

Vond u deze teaser over parketgroothandel A12 interessant en wilt u het gehele artikel verder lezen? Abonneer dan hier op ons blad Vloeren Business Magazine.