De nieuwe editie van de gerenommeerde Aanbevolen Lijm Gids (RAG) van F. Ball bevat een record aantal vloerlijmadviezen; voor meer dan 6000 vloerbedekkingen – uiteenlopend van vinyl, LVT, PVC, tapijt en tapijttegels, tot laminaat, hout en kurk – van meer dan 200 internationale fabrikanten. Ieder lijmadvies is uitgebreid getest en door de fabrikant van de betreffende vloerbedekking goedgekeurd voordat het in het naslagwerk is opgenomen. Het bedrijf heeft zelfs zoveel vertrouwen in het gegeven lijmadvies en de prestatie van de geadviseerde lijm dat F. Ball 100% garantie en succes belooft als men bij een vloerinstallatie het lijmadvies opvolgt, zolang men zich ook aan het aanbevolen verwerkingsadvies houdt.

In de Aanbevolen Lijm Gids (RAG) staat ook de nieuwe geherformuleerde Stycco Flex. “Deze sneldrogende flexibele kitlijm is goedgekeurd door vooraanstaande fabrikanten van vloeraccessoires voor het bevestigen van PVC afwerkingen, zoals bijvoorbeeld trapneuzen, plinten en sierlijsten. Stycco Flex is buitengewoon veelzijdig en bekend om zijn vermogen vrijwel ieder type vloer- en interieurmateriaal te verlijmen, absorberend of niet-absorberend. Als gevolg van de recente herformulering heeft Stycco Flex een verbeterde dimensionale stabiliteit en een nog betere weerstand tegen weekmakers. Daardoor is het 100% compatible met accessories van PVC.”

Styccobond F41 in de Aanbevolen Lijm Gids (RAG) is het geherformuleerde fixeermiddel voor tapijttegels. “Styccobond F41 biedt beter verbruik, snellere droogtijd en buitengewone kleefeigenschappen waardoor tapijttegels niet schuiven en toch gemakkelijk kunnen worden opgelicht en vervangen. Vloerenleggers zullen bovendien merken dat, met een verminderde viscositeit, de verwerkingseigenschappen van dit product verbeterd zijn”, aldus de fabrikant.

David Hibbert, Sales Director bij F. Ball, over de Aanbevolen Lijm Gids (RAG): “Het kiezen van de verkeerde vloerlijm kan vaak leiden tot het moeten rechtzetten van een ongewenst eindresultaat of zelfs het mislukken van een volledige vloerinstallatie. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de vloerenstoffeerder het volle vertrouwen heeft dat zijn lijmkeuze de juiste is. De Aanbevolen Lijm Gids (RAG) van F. Ball is door de jaren heen een onschatbaar naslagwerk geworden. Voor elke vloerinstallatie is de meest geschikte vloerlijm op te zoeken. Dat geeft vloerenleggers rust. Ze weten dat ze gegarandeerd 100% succes hebben.”

De e-versie van de Aanbevolen Lijm Gids (RAG) op de website van F. Ball wordt het hele jaar door bijgewerkt. De gratis app is te downloaden via de Apple en Google app stores.  De gedrukte gids is per email aan te vragen.     informatie@f-ball.nl