RIGO Verffabriek is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 staat directeur Machiel voor een dag zijn stoel af aan twee leerlingen van een basisschool in de buurt. Ons bedrijf maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

Met Baas van Morgen willen RIGO Verffabriek en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is.

Onze jonge bazen staat de 23ste een spannende dag te wachten. Taim en Farai zullen door de directeur worden opgehaald op school in de nieuwe electrische bedrijfsauto. Aangekomen op de fabriek zal Machiel het stokje overdragen aan de beide directeuren en zullen zij zich buigen over een spannende uitdaging in het verf productieproces. De manager operations zal de beide directeuren vandaag hard nodig hebben.

Machiel van Westerhoven heeft er zin in. “Ik vind het leuk om ze te laten ervaren dat werken met je hoofd en met je handen mooi samen gaan in de maakindustrie.”

JINC Baas van Morgen wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er doen kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Jinc meldt: “Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. ”

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.