Interface kondigt de overname aan van de Duitse vloerenfabrikant nora systems. Met de aandelentransactie is een bedrag van circa 420 miljoen dollar gemoeid. Interface verwacht de overname in het derde kwartaal van 2018 af te ronden. Nora systems is met een jaaromzet van zo’n 280 miljoen dollar wereldwijd marktleider in rubberen vloeren. Dit vloertype is ideaal voor ruimtes waarin de vloer zeer hygiënisch, veilig en resistent tegen chemicaliën moet zijn. Ook gaan rubberen vloeren erg lang mee in vergelijking met andere vloersoorten, aldus Interface.
Het hoofdkantoor van nora systems staat in het Duitse Weinheim. Het bedrijf verkoopt zijn producten in ongeveer 80 landen. Door de overname krijgt Interface meer voet aan de grond in belangrijke groeimarkten zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de transportsector, zo stelt de tapijtfabrikant. “Onze klanten willen graag zakendoen met één partij die meerdere vloertypen levert voor uiteenlopende commerciële toepassingen”, zegt Jay Gould, CEO van Interface. “Met deze overname breiden we ons productaanbod uit en vergroten we ons bereik in het segment met harde en elastische vloeren.”
Gould vervolgt: “Maar belangrijker nog: wij vinden dat nora de juiste focus heeft op design, duurzaamheid en prestaties. Dit is in lijn met de merkwaarden en doelstellingen van Interface. We kijken ernaar uit om samen met nora waarde te creëren voor onze klanten, werknemers, investeerders en het milieu.” Beide bedrijven zien synergie in de overname. “Nora systems heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk”, zegt Christa Hoffman, CFO bij nora systems. “Wij zien een strategische samenwerking als de juiste keuze om verdere groei te realiseren. Deze overeenkomst sluit perfect aan bij onze langetermijnstrategie.” Blijkbaar klikt het goed tussen de twee. “Er is een sterke culturele en strategische match tussen beide bedrijven”, vult CEO Andreas Mueller van nora systems aan. “Samen met Interface kunnen we een nog ruimer assortiment producten en diensten leveren. We zien veel synergiekansen in marktsegmenten en regio’s waar we nu nog niet actief zijn.”