U ziet het niet af aan deze vrolijke groep klootschieters die gisteren actief was tijdens de Uzin Utz Relatiedag op het ’t Rijk van Sybrook, maar het was warm. Zeer warm. Zo warm zelfs dat sommige klootschieters (of is het klootschutters?) de houten bal die met lood verzwaard is inleverden na de eerste spelronde en hun heil zochten in de schaduw van het terras van de golfclub in Lonneker.

De golfers, wielrenners en drone piloten werkten hun parcours af in de tropische temperaturen in de welbekende gemoedelijke en vrolijke sfeer. Uzin Utz (voorheen Unipro) organiseert deze Relatiedag al jaren (volgens mij was dit de 21e editie) en de 250 genodigden genoten zichtbaar van de gastvrijheid van Uzin Utz en de medewerkers van de golfclub. Aan het einde van de sportieve middag reikte Bob Snoek op zijn bekende wijze geestdriftig de prijzen uit aan de winnaars (een trofee en een vaatje bier). Soms werkt een formule zo enorm goed dat je er eigenlijk niets aan hoeft te veranderen om iedereen een fijne dag te bezorgen. Deze Relatiedag (die opgeluisterd werd door de aanwezigheid van Dr. Utz en zijn echtgenote; het paar waagde zich aan het klootschieten) is daar een perfect voorbeeld van. Traditioneel sloten de barbecue, de fijne ijskar en een muzikaal combo de Relatiedag 2018 af.

Bob bedankte terecht zijn collega’s die de organisatie van deze stralende dag perfect hebben verzorgd en ik sluit mij daar volledig bij aan: veel dank!